Avrupalı gençler Bağlar sokaklarında

Avrupa’nın 9 farklı ülkesinden gelen 40 genç, Diyarbakır’da tarihi yerleri gezdi,kentin değişik semtlerinde vatandaşlarla görüşerek kent hakkında izlenimler elde etti. Bağlar sokaklarını gezen Avrupalı gençler,Bağlar Belediyesi Solin Çocuk Oyun Evi Ve Yüzme Havuzu’nu ziyaret ederek burada çeşitli konularda verilen kurslar hakkında bilgi aldı. Bağlar Belediyesi’nin desteğiyle Bağlar’daki sokakların duvarlarına çizilen resimler Avrupalı gençlerin beğenisini topladı.

Haberler 28.08.2019 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa Birlii Erasmus+ Gençlik Program kapsamnda Avrupann 9 ülkesinden Türkiyeye gelen 40 genç,10 gün boyunca etkinliklere katld,tarihi yerleri gezdi ve projenin ana unsurunu oluturan iç ve d göç olaylarndan etkilenen akranlaryla bir araya geldi.

Romanya,çekya,Slovakya,Litvanya,Polonya,Bulgaristan,ngiltere,Portekiz ve Hrvatistanl gençlerden oluan grup,Diyarbakrda da etkinliklere katld. Kentin tarihi ve kültürü hakknda izlenimler elde eden Avrupal gençler, gezinin sonunda bunu rapor haline getirerek Avrupa Komisyonunun ilgili birimlerine sunacak.

Balar Belediyesinin Eitim ve Kültür çalmalar

Balar sokaklarn gezerek vatandalarla ve çocuklarla bir araya gelen Avrupal gençleri en çok etkileyen ise Balar Belediyesi Solin çocuk Oyun Evi Ve Yüzme Havuzunun yürüttüü eitim,sosyal ve kültürel çalmalar oldu. Balar Belediye Bakan Yardmcs Muhammed Akar tarafndan karlanan grup,burada yürütülen eitim çalmalar ve kurslar hakknda bilgilendirildi. Kadn ve çocuklara yönelik hizmetlerin verildii bu merkezde iç ve d göç olaylarndan etkilenen çocuklara yönelik hizmetlerin de yapldn dile getirildi.

Vatandalardan Misafir Gençlere Scak lgi

Daha sonra sokaklar gezen Avrupal gençler, Balar Belediyesinin desteiyle resim öretmeni Nazl Ergen ve çocuklar tarafndan sokaklarn duvarlarna çizilen resimlere duyduklar hayranl dile getirdi.

Avrupann farkl ülkelerinden gelen gençlere scak ilgi gösteren vatandalar,çeitli ikramlarda bulunarak kentin misafirperverliini ortaya koydu. Avrupal gençler,Diyarbakr hakknda olumlu izlenimler elde ettiklerini ve Balar Belediyesinin kültür çalmalarndan da çok etkilendiklerini dile getirerek bölgeden ayrld.

Ana Sayfaya Git