Görüş Bildir

Avrupalı gençler Bağlar sokaklarında

Avrupa’nın 9 farklı ülkesinden gelen 40 genç, Diyarbakır’da tarihi yerleri gezdi,kentin değişik semtlerinde vatandaşlarla görüşerek kent hakkında izlenimler elde etti. Bağlar sokaklarını gezen Avrupalı gençler,Bağlar Belediyesi Solin Çocuk Oyun Evi Ve Yüzme Havuzu’nu ziyaret ederek burada çeşitli konularda verilen kurslar hakkında bilgi aldı. Bağlar Belediyesi’nin desteğiyle Bağlar’daki sokakların duvarlarına çizilen resimler Avrupalı gençlerin beğenisini topladı.

Avrupalı gençler Bağlar sokaklarında

Avrupa Birliği Erasmus+ Gençlik Programı kapsamında Avrupa’nın 9 ülkesinden Türkiye’ye gelen 40 genç,10 gün boyunca etkinliklere katıldı,tarihi yerleri gezdi ve projenin ana unsurunu oluşturan iç ve dış göç olaylarından etkilenen akranlarıyla bir araya geldi.

Romanya,Çekya,Slovakya,Litvanya,Polonya,Bulgaristan,İngiltere,Portekiz ve Hırvatistan’lı gençlerden oluşan grup,Diyarbakır’da da etkinliklere katıldı. Kentin tarihi ve kültürü hakkında izlenimler elde eden Avrupalı gençler, gezinin sonunda bunu rapor haline getirerek Avrupa Komisyonu’nun ilgili birimlerine sunacak.

Bağlar Belediyesi’nin Eğitim ve Kültür Çalışmaları

Bağlar sokaklarını gezerek vatandaşlarla ve çocuklarla bir araya gelen Avrupalı gençleri en çok etkileyen ise Bağlar Belediyesi Solin Çocuk Oyun Evi Ve Yüzme Havuzu’nun yürüttüğü  eğitim,sosyal ve kültürel çalışmalar  oldu. Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı  Muhammed Akar tarafından karşılanan grup,burada yürütülen eğitim çalışmaları ve kurslar hakkında bilgilendirildi. Kadın ve çocuklara yönelik hizmetlerin verildiği bu merkezde iç ve dış göç olaylarından etkilenen çocuklara yönelik hizmetlerin de yapıldığını dile getirildi.

Vatandaşlardan Misafir Gençlere Sıcak İlgi

Daha sonra sokakları gezen Avrupalı gençler, Bağlar Belediyesi’nin desteğiyle resim öğretmeni  Nazlı Ergen ve çocuklar tarafından sokakların duvarlarına çizilen resimlere duydukları hayranlığı dile getirdi.

Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen gençlere sıcak ilgi gösteren vatandaşlar,çeşitli ikramlarda bulunarak kentin misafirperverliğini ortaya koydu. Avrupalı gençler,Diyarbakır hakkında olumlu izlenimler elde ettiklerini ve Bağlar Belediyesi’nin kültür çalışmalarından da çok etkilendiklerini dile getirerek bölgeden ayrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi