Avukatlara FETÖ sorgusu

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığında, yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında geçtiğimiz cuma günü aralarında Mazlum-Der Diyarbakır Şube eski Başkanı, Denetim Kurulu Üyesi Avukat Nesip Yıldırım ile AK Parti Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale'nin avukat kızı Aysel Lale Babayiğit'in bulunduğu Birsel Erdönmez ile Zehra Turhan ve Seval Paksoy gözaltına alındı.

Haberler 14.02.2022 - 01:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakr ve Antalyada Fetullahç Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik operasyonda gözaltna alnan 5 avukattan 4ü serbest brakld.

FETÖ SORUTURMASI

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnda, yürütülen Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) soruturmas kapsamnda, örgüt üyeleriyle iliki içerisinde olduklar ve telefon görümeleri yaptklar gerekçesiyle, Diyarbakr Barosuna kaytl 5 avukata gözalt karar çkard.

5 AVUKAT GÖZALTINDA

Geçtiimiz cuma günü Diyarbakr l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekipleri, aralarnda Mazlum-Der Diyarbakr ube eski Bakan, Denetim Kurulu Üyesi Avukat Nesip Yldrm ile AK Parti Hani Belediye Bakan brahim Lalenin avukat kz Aysel Lale Babayiitin bulunduu Birsel Erdönmez ile Zehra Turhan ve Seval Paksoyn gözaltna alnmas için, Diyarbakr ve Antalyada e zamanl operasyon düzenlendi.

DYARBAKIR VE ANTALYA

Ev ve iyerlerinde yaplan arama ve gözalt ileminde Yldrm, Lale Babayiit ve Birsen Erdönmez Diyarbakrda, Zehra Turhan ise Antalyada yakaland. Avukat Seval Paksoyun ise yurtdnda bulunduu belirlendi. Bir günlük gözalt sonras emniyetteki ilemleri tamamlanan Avukatlar önceki gün akam saatlerinde, Diyarbakr ve Antalyadaki Adliyeye sevk edildi.

AVUKATLAR SERBEST BIRAKILDI

Diyarbakrda savclkta ifadeleri alnan Yldrm, Lale Babayiit ile Erdönmez adli kontrol ve yurtd yasa istemiyle Nöbetci Mahkemeye çkarld. Mahkeme savcln adli kontrol artn kaldrarak, her üç avukatn serbest braklmasna karar verdi. Antalyada ise Zehra Turhan, savclkça serbest brakld.

YURTDIINDAK AVUKAT PAKSOY

Avukatlarn savclk ve mahkemedeki ifadelerinde, FETÖ terör örgütüyle ilgili isnat edilen suçlamalar reddettikleri örenilirken, hakknda yakalama karar çkarlan ve yurt dnda olduu tespit edilen Seval Paksoyla ilgili tahkikatn da devam ettii bildirildi.

Ana Sayfaya Git