Avukatlara FETÖ sorgusu

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığında, yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında geçtiğimiz cuma günü aralarında Mazlum-Der Diyarbakır Şube eski Başkanı, Denetim Kurulu Üyesi Avukat Nesip Yıldırım ile AK Parti Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale'nin avukat kızı Aysel Lale Babayiğit'in bulunduğu Birsel Erdönmez ile Zehra Turhan ve Seval Paksoy gözaltına alındı.

Avukatlara FETÖ sorgusu

DİYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakır ve Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda gözaltına alınan 5 avukattan 4'ü serbest bırakıldı.

FETÖ SORUŞTURMASI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığında, yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, örgüt üyeleriyle ilişki içerisinde oldukları ve telefon görüşmeleri yaptıkları gerekçesiyle, Diyarbakır Barosuna kayıtlı 5 avukata gözaltı kararı çıkardı.

5 AVUKAT GÖZALTINDA

Geçtiğimiz cuma günü Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, aralarında Mazlum-Der Diyarbakır şube eski Başkanı, Denetim Kurulu Üyesi Avukat Nesip Yıldırım ile  AK Parti Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale'nin avukat kızı Aysel Lale Babayiğit'in bulunduğu Birsel Erdönmez ile Zehra Turhan ve Seval Paksoy'ın gözaltına alınması için, Diyarbakır ve Antalya'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

DİYARBAKIR VE ANTALYA

Ev ve işyerlerinde yapılan arama ve gözaltı işleminde Yıldırım, Lale Babayiğit ve Birsen Erdönmez Diyarbakır'da, Zehra Turhan ise Antalya'da yakalandı. Avukat Seval Paksoy'un ise yurtdışında bulunduğu belirlendi. Bir günlük gözaltı sonrası emniyetteki işlemleri tamamlanan Avukatlar önceki gün akşam saatlerinde, Diyarbakır ve Antalya'daki Adliye'ye sevk edildi.

AVUKATLAR SERBEST BIRAKILDI

Diyarbakır'da savcılıkta ifadeleri alınan Yıldırım, Lale Babayiğit ile Erdönmez "adli kontrol ve yurtdışı yasağı" istemiyle Nöbetci Mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme savcılığın adli kontrol şartını kaldırarak, her üç avukatın serbest bırakılmasına karar verdi. Antalya'da ise Zehra Turhan, savcılıkça serbest bırakıldı.

YURTDIŞINDAKİ AVUKAT PAKSOY

Avukatların savcılık ve mahkemedeki ifadelerinde, FETÖ terör örgütüyle ilgili isnat edilen suçlamaları reddettikleri öğrenilirken, hakkında yakalama kararı çıkarılan ve yurt dışında olduğu tespit edilen Seval Paksoy'la ilgili tahkikatın da devam ettiği bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz