Ayağı kırık toy kuşu tedavi için Elazığ’a getirildi

TUNCELİ'nin Pertek İlçesi kırsal kesiminde bulunan ayağı kırık toy kuşu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bulunduktan sonra tedavi edilmek üzere Elazığ'daki Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne getirildi.

Haberler 22.11.2016 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyann uçabilen en ar ve nesli tükenme tehlikesiyle kar karya toy kuu, bugün Pertek lçesine bal Dorutay Köyü krsal kesiminde aya krk olarak bulundu. Görenlerin haber verdii Doa Koruma ve Milli Parklar Tunceli ube Müdürlüüne bal ekiplerin ilk müdahalesinin ardndan Toy kuu, tedavi edilmek üzere özel bir ekiple Elaza getirildi.

Frat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine getirilen Toy kuun krlan aya, Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dal öretim üyesi Yard..Doç. Dr. Sami Önsald ve ekibi tarafndan yaplan ameliyat ardndan tedavi edilen Toy kuun krlan aya açya alnd. Yaral kuu tedavi eden Yar. Doç. Dr. Sami Önsald, Toy kuunun aya krk halde Tunceliden geldiini belirterek, öyle reri;

Röntgen çektik, ayanda krk tespit ettik. Krlan bölgede tam krk vard. Birkaç parça çkardk, hayvan u an salna kavutu. Anesteziden uyand, alçl bandaja alyoruz. Bu hayvandaki krk kurun deil, muhtemelen düme sonucu çarpt için oluan bir krk olduunu düünüyoruz. Bu hayvanlar koruma altna alnmal. Vatandalarn çok duyarl olmalar gerekiyor. Eski vahi kanatllar azalyor. Bu Toy kuu 14 ay sonra doaya salnacak duruma gelirb çünkü ani hareket ettikleri için tekrar krlma olaslklar var. Biz bu kuu bir süre burada tutacaz daha sonra Tunceliden gelip götürecekler.

Ana Sayfaya Git