Aydın göreve başladı

AK Parti İl Başkanlığı görevine Av. M. Şerif Aydın atandı. Aydın önceki gün Diyarbakır'a gelerek, görevi devir aldı.

Haberler 22.02.2021 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

24 ubat çaramba günü gerçekletirilecei duyurusu yaplan Diyarbakr AK Parti l Kongresi öncesi merak edilen l Bakan kim olacak sorusu yant buldu. AK Parti Genel Bakan ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana sunulan be isim arasnda bulunan Av. M. erif Aydn l Bakan olarak görevlendirildi.

BE SM ERDOANA SUNULDU

Temayül, ön görümeler ve parti tekilatlarndan alnan görüyer sonras yaplan deerlendirmeler sonunda l Bakanl için Diyarbakr eski Milletvekili ve Tarm Gda ve Haycanclk Bakan Yardmcl görevinde bir dönem bulunan Kutbettin Arzu, Avukat Abdulkadir Akboz, Avukat M. erif Aydn, Kadn Suna Kepolu, Vahit Güvensen isimleri öne çkt. Adaylarn AK Parti Tekilatlardan Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Erkan Kandemir ile görümelerinin ardndan, be isim AK Parti Genel Bakan ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoanla tek tek görütüler.

ERDOAN AYDINDA KARAR KILDI

Külliye de, yaplan görümeden sonra Cumhurbakan Erdoan, Ak Parti Diyarbakr l Bakanlna Av. M. erif Aydn görevlendirdi. Görevlendirme yetki belgesini Tekilat Sorumlusu Kandemirden alan Aydn, 24 ubatta yaplacak l Bakanl kongresi için, kollar svayarak Diyarbakra geldi. Aydn göreve balamadan önce, çkaleye giderek burada Hazreti Süleyman Cami ve Türbesini ziyaret edip, dua etti.

STARE TOPLANTISI YAPILDI

l Bakanl bayran, görevi brakan Süleyman Serdar Budaktan alan Aydn, Milletvekili Ebübekir Baln bakanlnda l Binasnda, AK Partili Belediye Bakanlarnn da hazr bulunduu il yönetimi ve tekilat bakanlaryla istiare toplants gerçekletirildi. 24 ubatta yaplacak olan l kongresi için, yaplmas gerekenlerin görüülmesinin ardndan, i bölümü yapld.

KEPOLU BAKAN YARDIMCISI

Öte yandan, l Bakan aday adaylar arasnda yer alan ve Cumhurbakan Erdoanla görüen isimlerden Suna Kepolu, AK Parti Diyarbakr l Bakan Yardmcl görevine getirildi. Kepolu, Kadn Tekilatlar ve birimlerinden sorumlu Bakan Yardmcl görevini yürütecek.

MEHMET ERF AYDIN KMDR?

Diyarbakr Barosuna kaytl avukat erif Aydn, Merkez Bankas hakknda suç duyurusunda bulunmas ile gündeme gelmiti.1979 ylnda Mardinin Savur lçesine bal Krkdirek Köyünde dünyaya gelen ve x Bube ailesinden olan Aydn,, 2001 ylnda Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra, geçtiimiz yl Atlm Üniversitesinde uluslararas ilikiler alannda yüksek lisans yapt.

1992-1995 yllar arasnda Refah Partisi Adana Gençlik Kollar, 2002-2006 yllar arasnda AK Parti Bismil Gençlik Kollar, 2012-2013 yllar arasnda AK Parti Bismil Seçim leri Bakanl ve AK Parti Diyarbakr Siyasi ve Hukuki ler Bakanl yapan Aydn, çeitli sivil toplum kurulularnda bakanlk yapt.2020 Ylnda Bismilde kurulan Bismil Kanaat önderleri derneine üye oldu.

Arap Bahar ve Msrda Yansmalar isimli yaynlanm yüksek lisans tezi, anghay birlii Tekilat, ABD Hegemonyas, Souk Sava ve Türkiye, 20. yy Türk D Politikas, Orta Douda Yeni Güç Dengeleri ve Menderesten Erdoana Muhafazakar Demokratlk isimli makale çalmalar bulunan aydn evli ve 5 çocuk babasdr.

Ana Sayfaya Git