Görüş Bildir

Aydın göreve başladı

AK Parti İl Başkanlığı görevine Av. M. Şerif Aydın atandı. Aydın önceki gün Diyarbakır'a gelerek, görevi devir aldı.

Aydın göreve başladı

24 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirileceği duyurusu yapılan Diyarbakır AK Parti İl Kongresi öncesi merak edilen İl Başkanı kim olacak sorusu yanıt buldu. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan beş isim arasında bulunan Av. M. Şerif Aydın İl Başkanı olarak görevlendirildi.

BEŞ İSİM ERDOĞAN'A SUNULDU

Temayül, ön görüşmeler ve parti teşkilatlarından alınan görüşyer sonrası yapılan değerlendirmeler sonunda İl Başkanlığı için Diyarbakır eski Milletvekili ve Tarım Gıda ve Haycancılık Bakan Yardımcılığı görevinde bir dönem bulunan Kutbettin Arzu, Avukat Abdulkadir Akboz, Avukat M. Şerif Aydın, İş Kadını Suna Kepoğlu, Vahit Güvensen isimleri öne çıktı. Adayların AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ile görüşmelerinin ardından, beş isim AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la tek tek görüştüler.

ERDOĞAN AYDIN'DA KARAR KILDI

Külliye de, yapılan görüşmeden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na Av. M. Şerif Aydın'ı görevlendirdi. Görevlendirme yetki belgesini Teşkilat Sorumlusu Kandemir'den alan Aydın, 24 Şubat'ta yapılacak İl Başkanlığı kongresi için, kolları sıvayarak Diyarbakır'a geldi. Aydın göreve başlamadan önce, İçkale'ye giderek burada Hazreti Süleyman Cami ve Türbesini ziyaret edip, dua etti.

İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

İl Başkanlığı bayrağını, görevi bırakan Süleyman Serdar Budak'tan alan Aydın, Milletvekili Ebübekir Bal'ın başkanlığında İl Binasında, AK Partili Belediye Başkanlarının da hazır bulunduğu il yönetimi ve teşkilat başkanlarıyla istişare toplantısı gerçekleştirildi. 24 Şubatta yapılacak olan İl kongresi için, yapılması gerekenlerin görüşülmesinin ardından, iş bölümü yapıldı.

KEPOĞLU BAŞKAN YARDIMCISI

Öte yandan, İl Başkan aday adayları arasında yer alan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen isimlerden Suna Kepoğlu, AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Kepoğlu, Kadın Teşkilatları ve birimlerinden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürütecek.

MEHMET ŞERİF AYDIN KİMDİR?

Diyarbakır Barosu’na kayıtlı avukat Şerif Aydın, Merkez Bankası hakkında suç duyurusunda bulunması ile gündeme gelmişti.1979 yılında Mardin’in Savur İlçesi’ne bağlı Kırkdirek Köyü’nde dünyaya gelen ve “Şêx Bube” ailesinden olan Aydın,, 2001 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra, geçtiğimiz yıl Atılım Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans yaptı.

1992-1995 yılları arasında Refah Partisi Adana Gençlik Kolları, 2002-2006 yılları arasında AK Parti Bismil Gençlik Kolları, 2012-2013 yılları arasında AK Parti Bismil Seçim İşleri Başkanlığı ve AK Parti Diyarbakır Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı yapan Aydın, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında başkanlık yaptı.2020 Yılında Bismil'de kurulan Bismil Kanaat önderleri derneğine üye oldu. 

"Arap Baharı ve Mısır’da Yansımaları" isimli yayınlanmış yüksek lisans tezi, "Şanghay İşbirliği Teşkilatı", "ABD Hegemonyası", "Soğuk Savaş ve Türkiye", "20. yy Türk Dış Politikası", "Orta Doğu’da Yeni Güç Dengeleri" ve "Menderes’ten Erdoğan’a Muhafazakar Demokratlık" isimli makale çalışmaları bulunan aydın evli ve 5 çocuk babasıdır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi