Bırakın Vatandaş Konuşsun

Bayrama sayılı günler kala Diyarbakır esnafı iş yapamamaktan şikayet etti. Diyarbakır’ın yer altı çarşılarında ise in cin top oynarken, son haftalardaki Dolar kurundaki artış, esnafı etkilemeye başladı.

Haberler 16.08.2018 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr esnafnn dört gözle bekledii bayram için hazrlklar sürerken, çarlarda az da olsa hareketlilik balad. Dolar kurunda yaanan artla birlikte birçok ürüne zam gelirken, esnaf i yapamadn ve eski bayramlar aradn söyledi.

Yer alt çarlarnda ise siftahsz günler geçiren esnaflar, duruma çare bulunmasn istedi. Bayrama sayl günlerin kald Diyarbakrda esnaflar, Diyarbakr Söz Gazetesi ekibine unlar söyledi;

DEVLETTEN ESNAFA YARDIM BEKLYORUZ

Burhan Baca, 7yalarnda bu ie baladm. Hiç böylesi kötü bir dönem yaamadm. Buradaki esnaf arkadalarmzn çou siftahsz dükkan kapatp eve gidiyor. yapamyoruz. Devletten esnafa yardm bekliyoruz, bize sahip çkmasn bekliyoruz. Dolarn yükselmesiyle ilgisi var ama genel olarak baktmzda ekonomide bir daralma mevcut. Onun için bu sanclar çekiyoruz. Vatandalar gelip bakyor ama imkanszlklardan dolay alamyor, sadece fiyatlar sormak için geliyor müteri. Türkiyede tekstil iflasn eiinde olduu için fiyatlarmz da uygun oysaki.

BEN KURTARMASADA çALIMAK ZORUNDAYIM

Elif Aykaç, Esnaflara ev yemekleri yapmak için çarda dükkn kiraladm ama ne gelen oluyor ne giden. Kimse kazanmad için yemek de yemiyor. Esnaflar burada oldukça zor durumda, onlarnda yapt bir i yok. Yemek fiyat sabit on iki lira ama buna ramen gelen yok dolaysyla bende i yapamyorum. Ekonomik bir kriz var dolarn sürekli yükselmesi hayat zorlatryor. Masrafm baya pahall oluyor buna ramen yemekleri on iki liraya veriyorum beni kurtarmasa da çalmak zorundaym. Kiramz bile ödeyemiyoruz. Bir kaç kii geliyor ama o da bizi kurtarmyor.

FIRSATçILIK YAPANLAR DEVLETE HANET EDEN KLERDR

Mesut Klç, çar esnaf perian in cin top oynuyor dükkanlarmzda. Dolarn yükselmesi, belirsizlik Diyarbakr ekonomisini etkiledi. Üniversitede paral okuyan bir çocuum var yirmi be bin ödemem gerekirken dolarn artmasna bal olarak krk sekiz ben ödüyorum. Ben küçük bir esnaf olmama ramen beni bu ekilde etkiliyorsa dövizle i yapan insanlara da Allah yardm etsin diyorum. nallah düzelir temennimiz bu dorultuda bu ülke hepimizin batarsa hepimiz batarz. Temel tüketeceimiz her eye zam gelmi mesela düne kadar be kg salça yirmi be lira iken bugün krk be lira olmu. Gelirimiz yok gideri de karlayacak kazancmz yok. Dövizdeki yükselmeleri sebep gösterip fiyatlar katlayan frsatçlarda piyasay kartryor. Frsatçlk yapanlarda bana göre bu devlete ihanet eden kiilerdir. Frsatçlar zannetmesin ki para kazanacaklar bu iin yarn da var bu gemi su alr batarsa hepimiz batarz.

HALKIMIZ SUR ESNAFINA DUYARLI DAVRANIYOR

Tayfur Birtane, Dükkanlarmz yapld çok ükür ilerimiz iyiye gidiyor. çar yeniden ilek olmaya balad. Baz esnaflarmz i yapamyor onlarnda Allah yardmclar olsun. Bayram dolaysyla da alveriler iyi gidiyor. Halkmz Sur esnafna duyarl davranyor yaral olduumuzu bildikleri için bizimle pazarla girmiyor ve fiyatn fazlasn da veren oluyor.

Ana Sayfaya Git