Bağlar’da 9 ayda 915 nikah işlemi

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi, pandemi sürecinde çiftlerin evlilik işlemlerinde zorluk yaşamaması için kolaylıklar sağlayınca bir önceki yıla göre ilgi patlaması yaşandı. Bir önceki yılda bin 500 çift evlenirken, bu yılın ilk 9 ayında bu rakam 900’u geçti.

Haberler 12.10.2021 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Pandemi sürecinde ilem ücretlerinden, bürokratik engeller azaltlarak ilemlerin hzlandrlmas ve salanan fiziki koullara kadar bir çok alanda kolaylklar salayan Balar Belediyesi, evlenmek isteyen çiftlerin önünü açyor. 2021 ylnn Ocak ve Eylül aylar arasndaki 9 aylk süreçte belediyeye bavurarak evlenen çiftlerin says 915i buldu. Bu saynn Ekim ay sonunda bini ve yl sonunda da bin 500ü geçmesi beklenirken, 15 Aralk tarihine kadar olan tüm süreçte randevularn dolduu bilgisi verildi.

Bakan Beyolu vatandaa kolaylk salamamz istiyor

Balar Belediyesi Evlendirme Müdürü Handan Eker Takent, Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun talimatyla nikah ilemlerinde her türlü kolayl saladklarn söyledi. Hemen her gün büyük younluk yaandn belirten Takent, Belediye Bakanmz Hüseyin Beyolu, yaptmz her i ve ilemde vatandalarmza kolaylk salamamz istiyor. Bu konuda bizlere kesin talimat var. Biz de bu anlayla bavuran çiftlere yardmc oluyoruz. Youn ilgi olmasnn en önemli nedeni pratik bir yaklam ortaya koymamzdr. u an için 15 Aralk tarihine kadar olan tüm randevularmz dolmu durumda diye konutu.

Nikah ilemleri için bavuranlar arasnda nüfus kütükleri Diyarbakrda olup yurt dnda yaayan vatandalar da yer alyor. Nikah ilemlerini ksa zamanda tamamlayan vatandalar, Balar Belediyesinin salad kolaylklardan dolay zaman kayb yaamadklarna dikkat çekerek Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyoluna teekkür etti.

Ana Sayfaya Git