Tekin Kartal Öldürüldü Mü?

Diyarbakırlı iş adamı ve mafya lideri olduğu öne sürülen Tekin Kartal İspanya’nın Barcelona kendinde öldürüldü. Kartal’ın öldürülmesi olayı sosyal medya paylaşımlarıyla, gündem oldu. İş adamı ve siyasetçi Fatih Bucak’ın, kendi sosyal medya hesabında baş sağlığı dilemesi, dikkat çekerken İspanya’da Kartal’ın neden ve kim tarafından öldürüldüğü, tartışılıyor.

Tekin Kartal Öldürüldü Mü?

Twitter ve TikTok’ta yoğun olarak, üç günden buyana yapılan paylaşımlarda Diyarbakırlı İş adamı ve Mafya Lideri olarak anılan Tekin Kartal’ın, İspanya’da öldürüldüğü yönündeki iddialar, dikkat çekmeye başladı.

Kartal’ın kim ve kimler tarafından niçin öldürüldüğü yönünde kesin bilgiler elde edilmezken, ölümüne ilişkin İş adamı ve Siyasetçi Fatih Bucak’tan başsağlığı paylaşımı geldi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM

Sosyal medyada son zamanlarda Diyarbakırlı iş adamı ve mafta lideri olarak tanıtılan Tekin Kartal'ın ölümüne dair çıkan iddialar, geniş bir kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor.

Kartal, son dönemlerde TikTok platformunda aktif olarak içerik üreterek geniş bir takipçi kitlesi kazanmış ve sosyal medyanın ilgi odağı haline gelmiş bir isim olarak biliniyor. 

ÖLDÜ MÜ, ÖLDÜRÜLDÜ MÜ?

Türkiye ve İstanbul'da, suç örgütlerine yönelik sık sık yapılan operasyonlar sonucu bir çok suç örgütü lideri gibi kendisinin de yurtdışına kaçtığı ifade edilirken, Kartal'ın bu yönde kısa bir süre önce İspanya’nın Barcelona kentine yerleştiği iddia ediliyor.

İSPANYA MI, FRANSA MI?

Son üç gündür yoğun bir şekilde sosyal medya paylaşımlarında aslen Diyarbakır’ın Silvan ilçesinden olan Tekin Kartal'ın öldürüldüğü yönünde paylaşımlar dikkat çekiyor. Daha önce de İspanya’da öldürüldüğüne yönelik paylaşımlar yapılan Halil Ay’ın bir hafta sonra cenazesi Türkiye'ye getirilmişti.

Kartal'ın İspanya'da kendisine kurulan pusu sonucu öldürüldüğü yönündeki iddialar yaygın olurken, ölüm haberinin gerçekliği konusunda henüz kesin bir bilgi edilmezken,  TikTok paylaşımlarında öldüğüne dair mesajlar yer alıyor.. Kartal’ın öldürülmesiyle ilgili İspanya ve Türkiye’deki resmi makamlardan herhangi bir açıklama gelmedi.

BUCAK’IN PAYLAŞIMI

Öte yandan, İş adamı ve Siyaseti Mehmet Fatih Bucak sosyal medya hesabından Tekin Kartal’la çekilmiş hatıra resmini paylaşarak, öldüğünü duyurdu. Bucak paylaşımında şu ifadelere yer verdi, "Değerli kardaşım Tekin Kartal’ın vefatını henüz öğrendim ,başta ailesi olmak üzere biz dostları ve tüm sevenlerinin başı sağolsun. Rabbim sabırlar versin. YA ALLAH-YA SABIR" paylaşımını yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz