Bağlar'da çatışma!

Diyarbakır'da hendek kazan YDG-H'liler ile polisler arasında çatışma çıktı. İki ayrı noktadaki çatışmada, biri 16 diğeri 20 yaşında iki kişi öldürüldü.

Haberler 06.10.2015 - 08:31 Son Güncelleme : 06.10.2015 - 08:31

Diyarbakırın Bağlar ilçesi ile Huzurevleri semtinde önceki gece iki ayrı noktada çıkan çatışmada, Ömer Koç (16) ve Rezan Kaya (20) hayatını kaybetti. Koç ve Kayanın PKKlı olup olmadığı yönünde herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, cenazeleri dün Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

İKİ AYRI NOKTADA çATIŞMA

Alınan bilgilere göre, önceki gece merkez Bağlar ve Kayapınar ilçelerindeki iki ayrı noktada PKKnın gençlik yapılamsa sı YDG-Hliler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Bu çatışmalarda, Bağlar Girne Caddesinde, lise öğrencisi 16 yaşındaki Ömer Koç ile Kayapınar Huzurevleri Mahallesi Salı Pazarı mevkiinde üniversiteye hazırlanan 20 yaşındaki Rezan Kaya, açılan ateşle hayatını kaybetti.

KAYA VE KOç ÖLDÜRÜLDÜ

Kaya ve Koçun cenazeleri Diyarbakır Gazi Yaşargil Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından Kaya ve Koçun cenazeleri Yeniköy Mezarlığına götürüldü. Bu sırada Rezan Kaya ve Ömer Koçun aileleri sinir krizi geçirdi. Cenaze namazının kılınmasının ardından Kaya ve Koç gözyaşları arasında toprağa verildi. Kaya ve Koçun ölümüyle ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, PKKlı olup olmadıkları da bilinmiyor.

ANTALYA VE DİYARBAKIR

Öte yandan, Antalya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKKnın gençlik yapılanması YDG-H üyelerine yönelik çalışmalar kapsamında Antalya ve Diyarbakırda belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 3ü kadın 15 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, Antalyada yasa dışı sokak eylemlerine karıştıkları, örgüt propagandası yaptıkları ve küçük yaştaki çocukların PKKnın kırsal yapılanmasına aktarılmasını sağladıkları iddia edildi. Zanlıların, emniyetteki işlemleri sürüyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır