Bağlar'da çatışma!

Diyarbakır'da hendek kazan YDG-H'liler ile polisler arasında çatışma çıktı. İki ayrı noktadaki çatışmada, biri 16 diğeri 20 yaşında iki kişi öldürüldü.

Bağlar'da çatışma!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi ile Huzurevleri semtinde önceki gece  iki ayrı noktada çıkan çatışmada, Ömer Koç (16) ve Rezan Kaya (20) hayatını kaybetti. Koç ve Kaya'nın PKK'lı olup olmadığı yönünde herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, cenazeleri dün Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

İKİ AYRI NOKTADA ÇATIŞMA

Alınan bilgilere göre, önceki gece merkez Bağlar ve Kayapınar ilçelerindeki iki ayrı noktada PKK'nın gençlik yapılamsa sı YDG-H'liler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Bu çatışmalarda, Bağlar Girne Caddesi’nde, lise öğrencisi 16 yaşındaki Ömer Koç ile Kayapınar Huzurevleri Mahallesi Salı Pazarı mevkiinde üniversiteye hazırlanan 20 yaşındaki Rezan Kaya, açılan ateşle hayatını kaybetti.

KAYA VE KOÇ ÖLDÜRÜLDÜ

Kaya ve Koç’un cenazeleri Diyarbakır Gazi Yaşargil Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından Kaya ve Koç’un cenazeleri Yeniköy Mezarlığı’na götürüldü. Bu sırada Rezan Kaya ve Ömer Koç’un aileleri sinir krizi geçirdi. Cenaze namazının kılınmasının ardından Kaya ve Koç gözyaşları arasında toprağa verildi. Kaya ve Koç’un ölümüyle ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, PKK'lı olup olmadıkları da bilinmiyor.

ANTALYA VE DİYARBAKIR

Öte yandan, Antalya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerine yönelik çalışmalar kapsamında Antalya ve Diyarbakır'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 3'ü kadın 15 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, Antalya'da yasa dışı sokak eylemlerine karıştıkları, örgüt propagandası yaptıkları ve küçük yaştaki çocukların PKK'nın kırsal yapılanmasına aktarılmasını sağladıkları iddia edildi.  Zanlıların, emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz