Bağlar’da virüs alarmı

Başkan Beyoğlu SMS yoluyla vatandaşlara korona virüs uyarısında bulunurken, zabıta ekipleri denetimlerini sıklaştırdı.

Haberler 18.06.2020 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partili Diyarbakrn Balar lçe Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, Diyarbakrda son günlerde art gösteren vaka saylarndan sonra mahalle muhtarlar ve vatandalara SMS yoluyla mesaj göndererek yeni tip korona virüs ile ilgili kurallara uyulmasn istedi.

Diyarbakrda yeni tip korona virüs salgn ile ilgili son zamanlarda vaka saysnn artmas üzerine Balar Belediyesi tedbirleri sklatrd. Mahalle ziyaretlerinde bulunarak vatandalara kurallara uymalar konusunda uyarlarda bulunan Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, mahalle muhtarlar ve vatandalara da SMS yoluyla çarda bulunuyor. Bakan Beyolu, cep telefonlarna geçtii SMS ile Kymetli vatandalarmz, korona virüse kar artan vaka saylarmz tedbirlere uyumamz gerektiini hatrlatyor. Virüse kar yürüttüümüz mücadelede, maske takarak ve sosyal mesafeye uyarak birbirimizi virüsten koruyalm dedi. ifadelerine yer verdi.

KAZANIMLARI HEBA ETMEYELM

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan liderliindeki Türkiyenin pandemi sürecinde elde ettii baar ve kazanmlarn heba edilmesini istemediklerini vurgulayan Bakan Beyolu, fiziki mesafe ve maske kullanm gibi hassas konularda taviz verilmemesi gerektiini anlatt. Düün, taziye, nian, sünnet, mevlit ve toplu yemekler gibi hastaln bulama riski yüksek olan etkinliklere katlmayalm diyen Bakan Beyolu, bu zorlu sürecin ancak vatandalarn saduyusu ve tedbirlere riayet etmesiyle alacan sözlerine ekledi.

Bakan Beyolu, semt pazarlar bata olmak üzere vatandalarn bulunduu toplu alanlarda daha fazla denetim yaplmas için de belediye ekiplerine talimat verdi. Sosyal medya ve yazl basn yoluyla da bilgilendirme ve uyarlar arttran Bakan Beyolu, pandemi sürecinin balamasyla start verdikleri dezenfekte faaliyetlerinin artrlmas için de temizlik müdürlüüne yeni talimatlar verdi.

KORONA VRÜSÜ DENETM

Balar Belediyesi, Diyarbakrda yeni tip korona virüs vaka saysnn son zamanlarda art göstermesi üzerine Tarm ve Orman lçe Müdürlüü ekipleriyle ortak bir çalmaya imza atarak geni katlml denetimler gerçekletirdi. Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun talimat ile Salk leri Müdürlüü ve Zabta Müdürlüü personellerinden oluturulan ekipler, Tarm ve Orman lçe Müdürlüü ekipleriyle birlikte sahaya çkt.

FIRIN VE LOKANTALARA DENETM

Vatandalara sosyal mesafe, hijyen ve maske kullanm konusunda uyarda bulunan ekiplerin bir sonraki dura frn ve lokantalar oldu. Bu i yerlerinde çalan personelin maske kullanmasn ve hijyen koullarna taviz vermeden uymasn isteyen ekipler, kurallara uymadklar tespit edilen iletmeler hakknda yasal ilem uygulad. Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, vatandalarn saln korumaya yönelik bu denetimlerin aralksz olarak devam edecei dile getirerek, Bu konuda sorumlu ve duyarl davranmak tüm vatandalarmzn ortak görevidir dedi. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git