Bahçeli hatıra ormanı polemiği

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin adına Diyarbakır’daki Kırklar Dağı'nda hatıra ormanı oluşturulması tartışma yarattı.

Haberler 06.01.2022 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin adna Diyarbakrdaki Krklar Danda hatra orman oluturulacak.

Diyarbakrn Sur ilçesinden geçen Dicle Nehrine hakim tepede bulunan Krklar Danda, MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin adna hatra orman oluturulacak. MHP Diyarbakr l Bakanl tarafndan oluturulacak Devlet Bahçeli Hatra Orman için Büyükehir Belediyesi kayym Vali Münir Karalolu ve Orman letme l Müdürlüünün 210 dönüm arazi tahsis ettii belirtildi.

MHPDEN VALYE TEEKKÜR

MHP Diyarbakr l Bakan Cihan Kayaalp, geçtiimiz günlerde yapt açklamada, Bunda emei geçen l Valisi Münir Karaloluna teekkür etmek istiyorum. Yine emei geçen Orman letme l Müdürü Metin Eratillaya çok çok teekkür ediyorum. Onlarn da katklar büyüktür. Kendilerine buradan ayrca minnettarz ifadelerini kullanmt.

MMARLAR ODASINDAN TEPK

Mimarlar Odas Diyarbakr ubesi ise, Diyarbakr Valisi ve kayymna tepki göstererek, Geçmiten bugüne Krklar Da için söz söyleyen ve en pirüpak olan tek kurum biziz. O zaman sözümüzü net söyledik ve size de söylüyoruz. Sizden önceki kayym Krklar Dan ykt ve oraya yeni rant alanlar kurdu. Hukuksal süreç balattk ve o davay kazandk. Sizin de yapmanz gereken o yapy yktrmakt. Fakat siz bundan kaçtnz. Üstüne oraya bir hatra orman yapacakmsnz. Adn da Devlet Bahçeli Hatra Orman koyacakmsnz. Neden Amed gibi bir yerde Devlet Bahçeli? Bahçeli Kürtlere kar konuan biri. Kürt düman biri. Kamuoyuna, Kürt toplumuna kar suç iliyorsunuz. Diyarbakr halkna kar onlarca emek vermi ve halk temsil eden yüzlerce yazar ve sanatç varken neden Devlet Bahçeli? açklamas yapmt.

Ana Sayfaya Git