Görüş Bildir

Bahçeli hatıra ormanı polemiği

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin adına Diyarbakır’daki Kırklar Dağı'nda hatıra ormanı oluşturulması tartışma yarattı.

Bahçeli hatıra ormanı polemiği

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin adına Diyarbakır’daki Kırklar Dağı'nda hatıra ormanı oluşturulacak.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinden geçen Dicle Nehri'ne hakim tepede bulunan Kırklar Dağı'nda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin adına hatıra ormanı oluşturulacak. MHP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından oluşturulacak “Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı” için Büyükşehir Belediyesi kayyımı Vali Münir Karaloğlu ve Orman İşletme İl Müdürlüğü'nün 210 dönüm arazi tahsis ettiği belirtildi.

MHP'DEN VALİYE TEŞEKKÜR

MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Bunda emeği geçen İl Valisi Münir Karaloğlu'na teşekkür etmek istiyorum. Yine emeği geçen Orman İşletme İl Müdürü Metin Eratilla’ya çok çok teşekkür ediyorum. Onların da katkıları büyüktür. Kendilerine buradan ayrıca minnettarız” ifadelerini kullanmıştı.

MİMARLAR ODASINDAN TEPKİ

Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi ise, Diyarbakır Valisi ve kayyımına tepki göstererek, "Geçmişten bugüne Kırklar Dağı için söz söyleyen ve en pirüpak olan tek kurum biziz. O zaman sözümüzü net söyledik ve size de söylüyoruz. Sizden önceki kayyım Kırklar Dağı'nı yıktı ve oraya yeni rant alanları kurdu. Hukuksal süreç başlattık ve o davayı kazandık. Sizin de yapmanız gereken o yapıyı yıktırmaktı. Fakat siz bundan kaçtınız. Üstüne oraya bir hatıra ormanı yapacakmışsınız. Adını da 'Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı' koyacakmışsınız. Neden Amed gibi bir yerde Devlet Bahçeli? Bahçeli Kürtlere karşı konuşan biri. Kürt düşmanı biri. Kamuoyuna, Kürt toplumuna karşı suç işliyorsunuz. Diyarbakır halkına karşı onlarca emek vermiş ve halkı temsil eden yüzlerce yazar ve sanatçı varken neden Devlet Bahçeli?” açıklaması yapmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi