Bankanın hatası hayatını kararttı

Bankanın hatası nedeniyle hem evinden hem parasından oldu Diyarbakır'da bir kişi, almak istediği evin üzerindeki ipoteği kaldırmak üzere gittiği bankada yapılan yanlış sonucu 2 buçuk yıldır büyük mağduriyet yaşıyor.

Haberler 14.04.2021 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklak 2 buçuk yl önce satn almak istedii evin daha önce üzerinden kredi çekildiini örenen Hanifi Yetiir, ipotei kaldrmak üzere ödemeyi gerçekletirdii banka müdürünün kendisini yanl yönlendirdiini iddia ederek madur edildiini belirtti.

Bandan geçen olaylar anlatan Yetiir, Yaklak 2 buçuk yl önce bir ev satn almak istedim. Emlakçya gittim ve onlarn araclyla bir ev satn aldm. Evin tapusunu K. Mahalle Muhtar R.D.den aldm. Ama tapu ilemlerinde vekaleten kardei M.D. teslimi yapt. Emlakçyla beraber Diyarbakr merkez Sur ilçesinde ilgili bankann Dakap ubesine geldik. dedi.

Evin üzerindeki ipotei kaldrmak üzere geldii banka ubesinde bandan geçenleri anlatan Yetiir, Bankaya gelip tapuyu gösterdim ve bu evi satn almak istediimi belirttim. Evin üzerindeki borcun miktarn sorduumda 129 bin 500 TL olduunu söylediler. Banka Müdürü M.S.D., bana F.D.un borcunu kapatmam gerektiini, evin üzerinde kredi kullanldn ve 130 binlik bir borç olduunu, bu borcun ödenmesi durumunda bankann üzerine koyduu ipotein kaldrlacan söyledi. ifadelerini kulland.

BANKA MÜDÜRÜ BEN YANLI YÖNLENDRD

Yetiir, Bunun üzerine banka çalan ç.A.le beraber gieye geçtik ve 199 bin TL karlnda satn aldm ev için 129 bin 500 TL ve fek olarak adlandrlan 525 TL ipotek ücretini bankaya ödedim. Banka çalanlarndan ç.A., ödemeyi gerçekletirdikten 3 gün sonra ipotein kalkacan söyledi. eklinde konutu.

Aradan 3 gün geçtikten sonra tapu müdürlüünde yapt sorgulama neticesinde ipotein kalkmadn örendiini belirten Yetiir, durumu bankaya sorduumda bu ilemin bazen 10 gün sürebildiini söylediklerini aktard.

Banka yanl yaptn kabul etti

10 gün sonra tekrar sorguladnda halen ipotein kalkmadn örenince bankaya gittiini söyleyen Yetiir, Banka, Müdür M.S.D. ile ç.A.in bireysel hatalar ve yanl yönlendirmeleri sonucu R.D. adna kaytl 2 konuttan yanllkla F.D. adna kredi çekilmi olan konutun üzerindeki ipotein kaldrldn ifade etti. diye belirtti.

POTEN KALDIRILMASI çN BEN çAIRAN BANKANIN GENEL MERKEZ DOSYAYI REDDEDYOR

Söz konusu hatann düzeltilmesi için 2 buçuk yldr beklediinin altn çizen Yetiir, Bu hatay düzelteceklerini söylemelerine ramen 2 buçuk yldr düzeltmiyorlar. Defalarca bankaya gelip ihtarname çektim. Son olarak durumu CMERe yazdm. CiMERde oluturduum ikyet üzerine konutun üzerindeki ipotei kaldracaklarna dair beni bankaya çardlar. Bankaya gelerek gerekli evraklara imza attm fakat 3-5 gün sonra bankann genel merkezi tarafndan kabul edilmediini belirttiler. dedi.

Yetiir, o günden bu yana banka, tapu müdürlüü, evi satn ald ahs arasnda gidip gelmesine ramen halen ipotein kaldrlmadna vurgu yapt.

EV SATIN ALDIIM AHIS ÖDEMEY YAPMIYOR

Evi satn ald ahs tarafndan da madur edildiine dikkati çeken Yetiir, Olay ilk patlak verdikten sonra evi satn aldm ahs, borcunu 15 gün içerisinde ödeyeceini belirtti. Ondan sonra 1-2 ay müsaade istedi ve bu ekilde beni oyalad. çiftçi olmas münasebetiyle her defasnda destekleme ödemelerini bahane ederek borcunu ödemiyor. diye ekledi.

CMERde oluturduu ikyet üzerine konunun Bankalar Düzenleme ve Denetleme Kurumuna ve Diyarbakr Valiliine yönlendirildiini aktaran Yetiir, ikayetimde dolandrldm ifade ettiimden dolay Valilik konuyu emniyete havale etmiti. Konunun emniyete gitmesi üzerine yanma bir polis memuru verildi ve banka ubesine geldik. Banka ubesi olayn dolandrclk deil, personel hatasndan kaynaklandn, bu hatann da düzeltilebilmesi için mahkeme kararnn olmas gerektiini söyledi. ifadelerini kulland.

YAKLAIK 200 BN TL ZARARDAYIM

BDDKnn, oluan ikyeti deerlendirmesi neticesinde ad geçen banka müdürü ile personeli farkl ubelere görevlendirmesine ramen ahsn kabahatli göstermesine tepki gösteren Yetiir, Fakat BDDK, bankay savunur mahiyette cevap yazmt. Daha sonra bu CMERdeki ikyetim üzerine söz konusu banka müdürü Siirtte, personeli ise Balardaki ubede çaltrlmak üzere görev yerleri deitirildi. Madem banka suçsuz ise bu müdür ile çalann görev yerleri neden deitirildi? dedi.

Belirtilen süre içerisinde yaklak 200 bin TL zarara uradnn altn çizen Yetiir, 2,5 yl önce ödediim 129 bin TLnin yan sra bankayla görümeler, ihtarnamenin hazrlanmas ve bunlarla uramam neticesinde yaklak 200 bin TL zararm var. Yetkililerin bir an önce bu meseleyle ilgilenip maduriyetimi gidermesini istiyorum. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git