Barış buluşması katliama döndü

Diyarbakır haftasonu barış buluşmasındaki kanlı çatışmayla sarsıldı. İki kişi öldürüldü, Bağlar'da peş peşe yaşanan iki cinayetin ise failleri yakalandı.

Haberler 15.11.2021 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Yeniehir ilçesinde, ki grup, aralarndaki husumeti sona erdirmek için bulutuklar bar toplantsnda, kan akt. Kraathanedeki bulumada silahl çatma yaand. Ar yaralanan 4 kiiden Hidayet Baran ve Ömer çalak, tedaviye alndklar hastanede yaamn yitirdi. Buarada, Balar ilçesinde farkl tarihlerde cinayetle sonuçlanan olaylarn failleri ise yürütülen operasyonlarla yakaland.

BARIMAK ÜZERE BULUTULAR

Diyarbakr sarsan bar bulumasnn kana bulanmas olay önceki gece Merkez Yeniehir ilçesi Ali Emiri 3üncü Sokakta yaand. Edinilen bilgiye göre, aralarnda husumet bulunan taraflar, barmak üzere anlatklar kraathanede bir araya geldiler. Ksa sürede taraflar arasnda balayan sözlü tartma bir anda silahl kavgaya dönütü. Karlkl açlan ate sonucu 4 kii ar yaraland.

TARAFLAR SLAHA SARILINCA

çevredeki vatandalarn ihbari üzerine çatmann yaand kraathaneye çok sayda polis ve salk ekibi sevk edildi. Yarallar, ambulanslarla çevredeki hastaneye sevk edilerek, tedavi altna alnd. Tedaviye alnan yarallardan Hidayet Baran (43) ve Ömer çalak(46) yaplan tüm müdahalelere karn kurtarlamad, dier 2 kiinin tedavilerinin sürdüü bildirildi.

OLAY ANI GÖRÜNTÜLER

Diyarbakrda gerginlie yol açan olayla ilgili Asayi ube Müdürlüü Cinayet Büro Amirlii ekipleri, kaçan üphelileri yakalamak için kapsaml soruturma balatt. Polis ekipleri, olay öncesi ve sonras kraathaneyi gören kameralarn görüntülerini inçelemeye alrken, görgü tanklarnn ifadelerine bavurdu. Görüntülerden üphelilerin kimliklerini tespit eden ekipler, TEM, KOM ve Özel Harekat polislerinin de katlmyla operasyon düzenledi. Operasyonda 2 kii yakalanp gözaltna alnd. üphelilerin uyuturucu ticareti suçundan kaytlar olduu ve arandklar tespit edildi.

BALARAK CNAYET çÖZÜLDÜ

Öte yandan, Balarn Mevlana Halit Mahallesinde, 26 Ekim gecesi iki grubun silahl kavgasnda tabanca ile vurulan B.K., ar yaraland. çevredekilerin ihbar üzerine olay yerine polis ve salk ekipleri sevk edildi. Yaplan kontrolde B.K.nin olay yerinde hayatn kaybettii belirlendi.

OLAYA LKN 70 KAMERA NCELEND

Polis ekipleri, olaya karan ve B.K.yi öldürülen kii veya kiilerin belirlenmesi için 45 sokak ve 8 caddedeki 70 kamera kaydn inceledi. Yaplan inceleme sonucu olaya kartklar belirlenen M.D. (21), D.H. (17), A.I. (21), T.A. (18), E.K. (15), Y.C. (15), M.S.Y. (16) ve B.A. (15) adreslerine düzenlenen e zamanl operasyonla yakaland. üphelilerin ifadeleri dorultusunda, olayn failinin C.F. (26) olduu tespit edildi. C.F., Bismil ilçesinde 2 adrese gerçekletirilen operasyonla gözaltna alnd. 9 üpheli, emniyetteki ilemlerinin ardndan sevk edildii adliye çkarld mahkemece tutukland. üphelilerin emniyetteki sorgularnn sürdüü bildirildi.

BALARDAK KNC CNAYET VAKASI

Buarada aralarnda husumet olan iki grup arasnda çkan silahl kavgada yaralanan Umut Bilgin (18) tedavi gördüü hastanede yaamn yitirdi. Polisin kurduu özel ekip, yüzlerce güvenlik kameras kaytlarn izleyerek olayn üphelisi M.T.yi yakalad

Olay, 9 Eylülde akam saatlerinde Balar ilçesi eyh amil Mahallesi 595inci Sokakta meydana geldi. Aralarnda husumet bulunan iki grup, yolda karlanca tartma çkt.

Tartma, kavgaya dönütü. Pompal tüfek ve tabancalarn kulland kavgada Umut Bilgin ve ismi örenilemeyen bir kii vücutlarna isabet eden saçma ve kurunlarla yaraland. çevredekilerin ihbar üzerine olay yerine polis ve salk ekipleri sevk edildi. Gelen polisler gruba müdahale etti. Yaral 2 kii yaplan ilk müdahalenin ardndan çevredeki özel hastaneye kaldrld. Yarallardan Umut Bilgin (18) tedavi gördüü hastanede 10 Kasm günü yaamn yitirdi.

ÖZEL EKP KURULDU, YÜZLERCE KAMERA ZLEND

Asayi ube Müdürlüü Cinayet Büro Amirlii, üphelilerin yakalanmas için özel ekip kurdu. Olayn yaand bölgedeki yüzlerce kameradan saatlerce görüntü izleyen özel ekip, üphelileri tespit etti. Ekipler, dün düzenledii operasyonla M.T.yi yakalad. üphelinin emniyetteki ilemleri sürüyor. Bu arada olayda yaralanan dier kiinin tedavisi sürüyor.

Ana Sayfaya Git