Barış buluşması katliama döndü

Diyarbakır haftasonu barış buluşmasındaki kanlı çatışmayla sarsıldı. İki kişi öldürüldü, Bağlar'da peş peşe yaşanan iki cinayetin ise failleri yakalandı.

Barış buluşması katliama döndü

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde, İki grup, aralarındaki husumeti sona erdirmek için buluştukları barış toplantısında, kan aktı. Kıraathanedeki buluşmada silahlı çatışma yaşandı. Ağır yaralanan 4 kişiden Hidayet Baran  ve Ömer Çağlak, tedaviye alındıkları hastanede yaşamını yitirdi.  Buarada, Bağlar ilçesinde farklı tarihlerde cinayetle sonuçlanan olayların failleri ise yürütülen operasyonlarla yakalandı.

BARIŞMAK ÜZERE BULUŞTULAR

Diyarbakır'ı sarsan barış buluşmasının kana bulanması olayı önceki gece Merkez Yenişehir ilçesi Ali Emiri 3'üncü Sokak´ta yaşandı. Edinilen bilgiye göre, aralarında husumet bulunan taraflar, barışmak üzere anlaştıkları kıraathanede bir araya geldiler. Kısa sürede taraflar arasında başlayan sözlü tartışma bir anda silahlı kavgaya dönüştü. Karşılıklı açılan ateş sonucu 4 kişi ağır yaralandı.

TARAFLAR SİLAHA SARILINCA

Çevredeki vatandaşların ihbari üzerine çatışmanın yaşandığı kıraathaneye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastaneye sevk edilerek, tedavi altına alındı. Tedaviye alınan yaralılardan Hidayet Baran (43) ve Ömer Çağlak(46) yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı, diğer 2 kişinin tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

OLAY ANI GÖRÜNTÜLERİ

Diyarbakır'da gerginliğe yol açan olayla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kaçan şüphelileri yakalamak için kapsamlı soruşturma başlattı. Polis ekipleri, olay öncesi ve sonrası kıraathaneyi gören kameraların görüntülerini inçelemeye alırken, görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu. Görüntülerden şüphelilerin kimliklerini tespit eden ekipler, TEM, KOM ve Özel Harekat polislerinin de katılımıyla operasyon düzenledi. Operasyonda 2 kişi yakalanıp gözaltına alındı. Şüphelilerin uyuşturucu ticareti suçundan kayıtları olduğu ve arandıkları tespit edildi.

BAĞLAR'AKİ CİNAYET ÇÖZÜLDÜ

Öte yandan, Bağlar'ın Mevlana Halit Mahallesi'nde, 26 Ekim gecesi iki grubun silahlı kavgasında tabanca ile vurulan B.K., ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrolde B.K.´nin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

OLAYA İLİŞKİN 70 KAMERA İNCELENDİ

Polis ekipleri, olaya karışan ve B.K.´yi öldürülen kişi veya kişilerin belirlenmesi için 45 sokak ve 8 caddedeki 70 kamera kaydını inceledi. Yapılan inceleme sonucu olaya karıştıkları belirlenen M.D. (21), D.H. (17), A.I. (21), T.A. (18), E.K. (15), Y.C. (15), M.S.Y. (16) ve B.A. (15) adreslerine düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalandı. Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda, olayın failinin C.F. (26) olduğu tespit edildi. C.F., Bismil ilçesinde 2 adrese gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alındı. 9 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliye çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şüphelilerin emniyetteki sorgularının sürdüğü bildirildi.

BAĞLAR'DAKİ İKİNCİ CİNAYET VAKASI

Buarada aralarında husumet olan iki grup arasında çıkan silahlı kavgada yaralanan Umut Bilgin (18) tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Polisin kurduğu özel ekip, yüzlerce güvenlik kamerası kayıtlarını izleyerek olayın şüphelisi M.T.´yi yakaladı

Olay, 9 Eylül'de akşam saatlerinde Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi 595'inci Sokak´ta meydana geldi. Aralarında husumet bulunan iki grup, yolda karşılaşınca tartışma çıktı.

Tartışma, kavgaya dönüştü. Pompalı tüfek ve tabancaların kullandığı kavgada Umut Bilgin ve ismi öğrenilemeyen bir kişi vücutlarına isabet eden saçma ve kurşunlarla yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen polisler gruba müdahale etti.  Yaralı 2 kişi yapılan ilk müdahalenin ardından çevredeki özel hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan Umut Bilgin (18) tedavi gördüğü hastanede 10 Kasım günü yaşamını yitirdi.

ÖZEL EKİP KURULDU, YÜZLERCE KAMERA İZLENDİ

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, şüphelilerin yakalanması için özel ekip kurdu. Olayın yaşandığı bölgedeki yüzlerce kameradan saatlerce görüntü izleyen özel ekip, şüphelileri tespit etti. Ekipler, dün düzenlediği operasyonla M.T.'yi yakaladı. Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. Bu arada olayda yaralanan diğer kişinin tedavisi sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz