Başkan arayışı

Budak'ın istifasının alınmasından sonra AK Parti'deki İl Başkanı arayışı devam ederken, cuma günü yapılan temayül yoklaması sonrası gözler, Ankara'ya çağrılacak isimlere çevrildi.

Haberler 15.02.2021 - 00:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partide kim bakan olacak sorusuna yant aranrken, Cuma günü bavuru yapan aday adaylaryla ilgili temayül yoklamas yaplrken, gözler Parti Genel Merkezine çarlp, burada yaplacak görümeye giden isimlere çevrildi. Delegeler nezdindeki yoklamada Diyarbakr eski Milletvekilleri Kutbettin Arzu, Galip Ensariolu, Mine Lök Beyaz, AK Parti MYK üyesi Alattin Parlak ile eski MYK üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ylmazn isimleri ön plana çkyor.

L BAKANI ARAYII

AK Perti Genel Merkezi tarafndan istifalar alnan Diyarbakrn 17 ilçe tekilatnn yeniden yaplanp, kongrelerinin tamamlanmasnn ardndan gözlerin çevrildii 22 ubatta yaplmas açklanan Diyarbakr l Bakanlyla ilgili yaanan sürpriz gelimeyle, 2018 tarihinden buyana l Bakanl görevini yürüten Süleyman Serdar Budakn istifasnn istenilmesi oldu. Parti Genel Merkezine çarlan ve istifas yönündi tebligat yaplan Budakn Diyarbakra gelip yazl açklamayla kongrede ben aday dalp demesiyle, balayan Ak Partideki l Bakan aray sürüyor.

TEMAYÜL YOKLAMASI

Daha önce 22 ubattaki kongrede tek aday alp göreve devam edecei konuulan Budakn istifasyla ilgili bir dizi iddialar ortaya atlrken, Cuma günü l Bakanl aday adayl için bavuran 50e yakn isimle ilgili temayül yoklamas yapld. Temayül yoklamas ve delgelerin nabznn alnmas yönünde Ak Parti Konya Milletvekili Abdullah Aarl, Diyarbakr Koordinatörü Ejdar Açkkap, görevlendirildi.

KESN KARAR ERDOANDA

Arlkl olarak Merkez ilçelerdeki degelerin yansra, dier 13 ilçenin de ilçe bakan ile kadn ve gençlik kollar bakanlarnn da görülerini alnrken, Aarl ve Açkkap ile l Yönetim Kurulunun yer ald heyet kurulu tarafndan, aday adaylaryla birebir görümelerde bulunuldu. Cuma günü yaplan temayül yoklamas sonrasnda, gözler son kararn verilecei ve ilk altya giren isimlere çevrildi. l Bakanl için, kesin kararn hafta içerisinde Cumhurbakan Erdoan tarafndan verilecei beklenirken, 22 ubatta yaplmas önceden duyurulan kongrenin tarihinin ertelenmesi bekleniyor.

ÖNE çIKAN SMLER ESK VEKLLER

Aday adaylar bavuru listesinde isimleri yer almayan ancak parti kulislerinde ve delegelerle yaplan nabz yoklamasnda ismi öne çkan isimlerin banda Diyarbakr eski Milletvekilleri Kutbettin Arzu, M. Galip Ensariolu, Mine Lök Beyaz, AK Parti Dou Bölgesi Koordinatörü ve MYK üyesi Alattin Parlak, eski MYK üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ylmazn yansra bir dönem önceki l Bakan Muhammed Dara Akarn isimleri geliyor. Partiler tarafndan öneriler isimlerin Parti Genel merkezinde karlk bulup bulmayaca bilinmezken, sürpriz bir ismin görevlendirilebilinecei AK Parti kulislerinde youn olarak dile getiriliyor.

Ana Sayfaya Git