Başkan arayışı

Budak'ın istifasının alınmasından sonra AK Parti'deki İl Başkanı arayışı devam ederken, cuma günü yapılan temayül yoklaması sonrası gözler, Ankara'ya çağrılacak isimlere çevrildi.

Başkan arayışı

AK Parti'de "kim başkan olacak" sorusuna yanıt aranırken, Cuma günü başvuru yapan aday adaylarıyla ilgili temayül yoklaması yapılırken, gözler Parti Genel Merkezi'ne çağrılıp, burada yapılacak görüşmeye giden isimlere çevrildi. Delegeler nezdindeki yoklamada Diyarbakır eski Milletvekilleri Kutbettin Arzu, Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz, AK Parti MYK üyesi Alattin Parlak ile eski MYK üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Yılmaz'ın isimleri ön plana çıkıyor.

İL BAŞKANI ARAYIŞI

AK Perti Genel Merkezi tarafından istifaları alınan Diyarbakır'ın 17 ilçe teşkilatının yeniden yapılanıp, kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözlerin çevrildiği 22 Şubat'ta yapılması açıklanan Diyarbakır İl Başkanlığıyla ilgili yaşanan sürpriz gelişmeyle, 2018 tarihinden buyana İl Başkanlığı görevini yürüten Süleyman Serdar Budak'ın istifasının istenilmesi oldu. Parti Genel Merkezine çağrılan ve istifası yönündi tebligat yapılan Budak'ın Diyarbakır'a gelip yazılı açıklamayla "kongrede ben aday dağılıp" demesiyle, başlayan Ak Parti'deki İl Başkanı arayışı sürüyor.

TEMAYÜL YOKLAMASI

Daha önce 22 Şubat'taki kongrede tek aday alıp göreve devam edeceği konuşulan Budak'ın istifasıyla ilgili bir dizi iddialar ortaya atılırken, Cuma günü İl Başkanlığı aday adaylığı için başvuran 50'e yakın isimle ilgili temayül yoklaması yapıldı. Temayül yoklaması ve delgelerin nabzının alınması yönünde Ak Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağarlı, Diyarbakır Koordinatörü Ejdar Açıkkapı, görevlendirildi.

KESİN KARAR ERDOĞAN'DA

Ağırlıklı olarak Merkez ilçelerdeki degelerin yansıra, diğer 13 ilçenin de ilçe başkanı ile kadın ve gençlik kolları başkanlarının da görüşlerini alınırken, Ağarlı ve Açıkkapı ile İl Yönetim Kurulu'nun yer aldığı heyet kurulu tarafından, aday adaylarıyla birebir görüşmelerde bulunuldu. Cuma günü yapılan temayül yoklaması sonrasında, gözler son kararın verileceği ve ilk altıya giren isimlere çevrildi. İl Başkanlığı için, kesin kararın hafta içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verileceği beklenirken, 22 Şubat'ta yapılması önceden duyurulan kongrenin tarihinin ertelenmesi bekleniyor.

ÖNE ÇIKAN İSİMLER ESKİ VEKİLLER

Aday adayları başvuru listesinde isimleri yer almayan ancak parti kulislerinde ve delegelerle yapılan nabız yoklamasında ismi öne çıkan isimlerin başında Diyarbakır eski Milletvekilleri Kutbettin Arzu, M. Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz, AK Parti Doğu Bölgesi Koordinatörü ve MYK üyesi Alattin Parlak, eski MYK üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Yılmaz'ın yansıra bir dönem önceki İl Başkanı Muhammed Dara Akar'ın isimleri geliyor. Partiler tarafından öneriler isimlerin Parti Genel merkezinde karşılık bulup bulmayacağı bilinmezken, sürpriz bir ismin görevlendirilebilineceği AK Parti kulislerinde yoğun olarak dile getiriliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz