Başkanların kar mesaisi!

4 yıl sonra Diyarbakır'ı etkisi altına alan kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, Büyükşehir ve Bağlar Belediyesi ekipleri, karla mücadele mesaisini aralıksız sürdürken, Vali Güzeloğlu gece mesaisinde bulundu.

Haberler 15.02.2020 - 12:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahmet DEMR/Ylmaz YAAR

DYARBAKIR-Diyarbakrda önceki gün balayan kar yann hayat olumsuz etkilememesi için Büyükehir Belediyesi ve Balar Belediyesi karla mücadele seferberlii balatrken, l Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Hasan Basri Güzelolu, gece yarlarna kadar, çalmalar dinetleyerek, gece mesaisi yapt. Kar ya, yerini dondurucu souklara brakrken, kentte oluan sis sonucu uçak seferlerinde rötarlar olutu.

GECE YARISI MESAS YAPILDI

ehir merkezi ve krsaldaki yerleim yerlerinde ulamn aksamamas için sürdürülen çalmalarda belediye ekipleri cadde ve sokaklar temizliyor. Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu ile Balar Kaymakam Nihat Karabiber, Balar Medine Bulvarnda sürdürülen çalmalar gece yars yerinde takip etti.

Vali Güzelolu, esnaf ve vatandalara çalmalar hakknda bilgi verdi. çalmalar esnasnda trafikte bulunan sürücülerle de görüen Vali Güzelolu, don ve buzlanmaya kar dikkatli olmalar için uyarlarda bulundu.

DSK EKPLER BAINDA

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tarafndan yürütülen kar temizleme çalmalarna DSK Genel Müdürlüü tarafndan 27 adet i makinesi ile destek verildi. Ekipler tarafndan yaplan çalmalarda ilçelerde bulunan ana arterler bata olmak üzere birçok sokak ve mahalleler ulama açld. Hem kent merkezinde hem de ilçelerde çalmalara katlan DSK ekipleri, hizmet binalarnn önlerini temizlerken, Hazro ilçesinde görevden dönen DSK i makinesi, kapanan yollar açt. Tüm ekip ve araçlaryla kar mücadelesine katlan DSK ekiplerinin, sahada tam kadro görev yaparak karla mücadele için youn gayret gösterdii kaydedildi.

DONAN EBEKELERE MÜDAHALE

DSK Genel Müdürlüü krsal alanda souk ve kar yal hava sonrasnda içme sularnda meydana gelen donma ve arzalar için seferber oldu. Gece geç saatlere kadar süren çalma neticesinde ekipler baarl bir çalmayla donan su gözelerini tekrar kullanma açarken, mevcut içme suyu hatlarnda yaanan arzalar giderdi. Ekipler, terfi istasyonlar ve içme suyu depolarnda bulunan mekanik malzemelerin donmamas için stma sistemleri kurdu.

EKPLERE çORBA KRAMI

Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolunun talimatyla, Büyükehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Bakanl, souk havaya ramen görevlerinin banda olan kamu çalanlar ve vatandalara scak çorba ikramnda bulundu. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Bakanl yemekhanesinde hazrlanan çorbalar, ekipler tarafndan araçlarla kontrol noktalarna götürüldü. Ekipler, souk havaya ramen vatandalarn can ve mal güvenliini salamaya çalan güvenlik güçlerine scak çorba ikram ederek çalmalarnda kolaylklar diledi.

Sosyal Hizmetler Daire Bakanl ekipleri, daha sonra cadde ve kaldrmlarda karla mücadele çalmas sürdüren ve vatandalarn madur olmamas için çalma yürüten Büyükehir Belediyesi ekiplerini ziyaret ederek çorba ikram etti. Kentteki acil servisleri de ziyaret eden ekipler, salk personeli ve vatandalara çorba ikram ederek vatandalara geçmi olsun dileklerinde bulundu.

METEROLOJ UYARDA

Meteoroloji 15inci Bölge Müdürlüü, bölge genelinde etkili olan kar ya nedeniyle ulamda aksamalar, buzlanma, don olaylarna kar vatandalar dikkatli olmalar yönünde uyard.

Yaplan açklamada, Bölge genelinde havann parçal bulutlu geçecei tahmin ediliyor. Bu sabah ve akam saatlerinde buzlanma ve don olay ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Yüksek kar örtüsünün bulunduu yerlerde ç tehlikesi bulunmaktadr. denildi.

Ana Sayfaya Git