Görüş Bildir

Başkanların kar mesaisi!

4 yıl sonra Diyarbakır'ı etkisi altına alan kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, Büyükşehir ve Bağlar Belediyesi ekipleri, karla mücadele mesaisini aralıksız sürdürken, Vali Güzeloğlu gece mesaisinde bulundu.

Başkanların kar mesaisi!

Ahmet DEMİR/Yılmaz YAŞAR

DİYARBAKIR-Diyarbakır'da önceki gün başlayan kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için Büyükşehir Belediyesi ve Bağlar Belediyesi karla mücadele seferberliği başlatırken, İl Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Basri Güzeloğlu, gece yarılarına kadar, çalışmaları dinetleyerek, gece mesaisi yaptı. Kar yağışı, yerini dondurucu soğuklara bırakırken, kentte oluşan sis sonucu uçak seferlerinde rötarlar oluştu.

GECE YARISI MESAİS YAPILDI        

Şehir merkezi ve kırsaldaki yerleşim yerlerinde ulaşımın aksamaması için sürdürülen çalışmalarda belediye ekipleri cadde ve sokakları temizliyor. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ile Bağlar Kaymakamı Nihat Karabiber, Bağlar Medine Bulvarı'nda sürdürülen çalışmaları gece yarısı yerinde takip etti.

Vali Güzeloğlu, esnaf ve vatandaşlara çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çalışmalar esnasında trafikte bulunan sürücülerle de görüşen Vali Güzeloğlu, don ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları için uyarılarda bulundu.

DİSKİ EKİPLERİ İŞ BAŞINDA

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kar temizleme çalışmalarına DİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından 27 adet iş makinesi ile destek verildi. Ekipler tarafından yapılan çalışmalarda ilçelerde bulunan ana arterler başta olmak üzere birçok sokak ve mahalleler ulaşıma açıldı. Hem kent merkezinde hem de ilçelerde çalışmalara katılan DİSKİ ekipleri, hizmet binalarının önlerini temizlerken, Hazro ilçesinde görevden dönen DİSKİ iş makinesi, kapanan yolları açtı. Tüm ekip ve araçlarıyla kar mücadelesine katılan DİSKİ ekiplerinin, sahada tam kadro görev yaparak karla mücadele için yoğun gayret gösterdiği kaydedildi.

DONAN ŞEBEKELERE MÜDAHALE

DİSKİ Genel Müdürlüğü kırsal alanda soğuk ve kar yağışlı hava sonrasında içme sularında meydana gelen donma ve arızalar için seferber oldu. Gece geç saatlere kadar süren çalışma neticesinde ekipler başarılı bir çalışmayla donan su gözelerini tekrar kullanıma açarken, mevcut içme suyu hatlarında yaşanan arızaları giderdi. Ekipler, terfi istasyonları ve içme suyu depolarında bulunan mekanik malzemelerin donmaması için ısıtma sistemleri kurdu.

EKİPLERE ÇORBA İKRAMI

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatıyla, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, soğuk havaya rağmen görevlerinin başında olan kamu çalışanları ve vatandaşlara sıcak çorba ikramında bulundu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı yemekhanesinde hazırlanan çorbalar, ekipler tarafından araçlarla kontrol noktalarına götürüldü. Ekipler, soğuk havaya rağmen vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamaya çalışan güvenlik güçlerine sıcak çorba ikram ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, daha sonra cadde ve kaldırımlarda karla mücadele çalışması sürdüren ve vatandaşların mağdur olmaması için çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi ekiplerini ziyaret ederek çorba ikram etti. Kentteki acil servisleri de ziyaret eden ekipler, sağlık personeli ve vatandaşlara çorba ikram ederek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

METEROLOJİ UYARDA

Meteoroloji 15'inci Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olaylarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Yapılan açıklamada, "Bölge genelinde havanın parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve akşam saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır." denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi