Batman Üniversitesi’nde ilk lavanta hasadı yapıldı

Batman Üniversitesi’nde Coronavirus’le mücadele kapsamında vefat eden sağlık çalışanları anısına Batı Raman Kampüsü’nde 40 dönümlük alanda dikimi gerçekleştirilen lavantaların ilk hasadı yapıldı.

Haberler 15.09.2021 - 06:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tbbi ve Aromatik Bitkiler Program Hocas Öretim Görevlisi Esra Okudur öncülüünde Ispartann Kuyucak köyüne gönderilen örenci ve üniversite personeli buradaki incelemelerin ardndan Bat Raman Kampüsünde lavanta hasadn gerçekletirdi.

Hasad gerçekletirilen lavantalar kurutulduktan sonra tül keseler içerisine konularak gelen misafir ve örencilere hediye edildi.

Batmanda lavanta dikiminin valilik tarafndan balatldn belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. dris Demir, üniversite olarak da Coronavirusle mücadele kapsamnda vefat eden salkçlar ansna yaklak 40 dekar üzerinde lavanta bahçeleri oluturduklarn söyledi.

Önümüzdeki süreçte lavantann yan sra bölge iklimine uygun farkl tbbi ve aromatik bitkiler de yetitireceklerini vurgulayan Demir, bu yl diktikleri lavantalarn ilk hasadn yapmann mutluluunu yaadklarn kaydetti.

Lavantalar yerinde görmek için bir gurup örenci ve üniversite personelini Ispartaya gönderdiklerini dile getiren Rektör Demir, Batman Üniversitesi olarak ilimizde yürütülen bir çalmann parçasyz. Tbbi ve aromatik bitkiler projesi kapsamnda Batman Tarm ve Orman Müdürlüü ile Ziraat Odasnn valimizin öncülüünde 2018 ylndan beri yürütülen çalma var. Batman ili genelinde yaplan lavanta bahçeleri var. Batman Üniversitesi olarak biz de bu projenin bir parças olduk. Bat Raman kampüsümüzde 40 dönüm alan üzerinde yaklak olarak 50 bin lavanta fidan dikimini gerçekletirdik. Öncesinden ilgili personelimiz ile ilgili hocalarmz Ispartann Kuyucak köyü lavanta bahçelerine bu eitimini alp tamamladlar. Batmanda ilgili çalmalar gerçekletirildi. Pandemi sürecinde malumunuz ac kayplarmz oldu. Salk çalanlarmz ansna Batman Üniversitesi olarak lavantann dikimini gerçekletirdik. Batman iklimi ile uyumlu olan çalmalar önümüzdeki zaman dilimi içerisinde genileterek ilerletmek amacndayz. dedi.

Ana Sayfaya Git