Görüş Bildir

Batman Üniversitesi’nde ilk lavanta hasadı yapıldı

Batman Üniversitesi’nde Coronavirus’le mücadele kapsamında vefat eden sağlık çalışanları anısına Batı Raman Kampüsü’nde 40 dönümlük alanda dikimi gerçekleştirilen lavantaların ilk hasadı yapıldı.

Batman Üniversitesi’nde ilk lavanta hasadı yapıldı

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı Hocası Öğretim Görevlisi Esra Okudur öncülüğünde Isparta’nın Kuyucak köyüne gönderilen öğrenci ve üniversite personeli buradaki incelemelerin ardından Batı Raman Kampüsü’nde lavanta hasadını gerçekleştirdi.

Hasadı gerçekleştirilen lavantalar kurutulduktan sonra tül keseler içerisine konularak gelen misafir ve öğrencilere hediye edildi.

Batman’da lavanta dikiminin valilik tarafından başlatıldığını belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversite olarak da Coronavirus’le mücadele kapsamında vefat eden sağlıkçılar anısına yaklaşık 40 dekar üzerinde lavanta bahçeleri oluşturduklarını söyledi.

Önümüzdeki süreçte lavantanın yanı sıra bölge iklimine uygun farklı tıbbi ve aromatik bitkiler de yetiştireceklerini vurgulayan Demir, bu yıl diktikleri lavantaların ilk hasadını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Lavantaları yerinde görmek için bir gurup öğrenci ve üniversite personelini Isparta’ya gönderdiklerini dile getiren Rektör Demir, “Batman Üniversitesi olarak ilimizde yürütülen bir çalışmanın parçasıyız. Tıbbi ve aromatik bitkiler projesi kapsamında Batman Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Odası'nın valimizin öncülüğünde 2018 yılından beri yürütülen çalışma var. Batman ili genelinde yapılan lavanta bahçeleri var. Batman Üniversitesi olarak biz de bu projenin bir parçası olduk. Batı Raman kampüsümüzde 40 dönüm alan üzerinde yaklaşık olarak 50 bin lavanta fidanı dikimini gerçekleştirdik. Öncesinden ilgili personelimiz ile ilgili hocalarımız Isparta’nın Kuyucak köyü lavanta bahçelerine bu eğitimini alıp tamamladılar. Batman'da ilgili çalışmalar gerçekleştirildi. Pandemi sürecinde malumunuz acı kayıplarımız oldu. Sağlık çalışanlarımız anısına Batman Üniversitesi olarak lavantanın dikimini gerçekleştirdik. Batman iklimi ile uyumlu olan çalışmaları önümüzdeki zaman dilimi içerisinde genişleterek ilerletmek amacındayız.” dedi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi