Batman ve Diyarbakır'da tren seferleri ne zaman başlayacak?

Coronavirus'ten (Covid-19) tedbirleri kapsamında, şehirlerarası yasak sonrası iptal edilen Batman, Diyarbakır ve Güney Ekspresi tren seferlerine 12 Haziran itibariyle başlanması bekleniyor.

Haberler 03.06.2020 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Coronavirusten (Covid-19) önce vatandalarn youn ilgi gösterdii tren yolculuuna ehirleraras gelen yasak sonras Batman, Diyarbakr ve Güney Ekspresi tren seferleri iptal edilmiti.

Covid-19 salgn nedeniyle faaliyetleri durdurulan demir yollarnda 28 Maysta balayan konvansiyonel ve Yüksek Hzl Tren (YHT) seferleri için biletler dün itibariyle sata çkarlrken Batman, Diyarbakr ve dier iller için seferlerin 12 Haziran itibaryla balamas planlanyor.

Tüm Türkiyede olduu gibi Batmanda da TCDD Tamaclk A.. tarafndan açklanan bir tarih henüz yok ama yeni normalleme sürecinde önümüzdeki haftalarda kademeli olarak tren seferleri tekrar balayacak.

Yatakl vagonlar için ise yar düzenlemeler yaplyor. Bu düzenlemeler sonras Dou Ekspresi gibi tren seferlerine de tekrar balanacak.

Batmanllarn youn ilgi gösterdii tren yolculuuna deinen Batman tren gar yolcu efi Ömer Yldz, Eski youn günlere kavuacamz günü hasretle bekliyoruz. dedi

TCDD Batman teren gar yolcu efi Ömer Yldz, Türkiye genelinde yolcu trenlerimiz mart ayndan beri pandemi tedbirlerinden dolay 76 gündür yolcu alamyoruz. Batmanda hzl tren için dün itibariyle bilet satlar yapmaktayz. Hzl trenlerimiz 28 Mays itibariyle hizmet vermektedir. Hzl tren için yolcularmzn e-devlet üzerinden TC kimlik numaralyla birlikte HES koduyla ve TC. Kimlik numaralarnn son dört hanesini hayat eve sar telefon uygulamasyla ve internetten alabilirler. Yolcularmzn yolcuk öncesinde Hayat Eve Sar (HES) koduyla gelmelerini rica ediyoruz. çünkü kod olmad zaman biletler alnamyor. diye uyarlarda bulundu.

TREN BLETLER BR HAFTA ÖNCE REZERVE EDLMELDR

Önceden 9 olan hzl tren seferlerinin pandemi süreci nedeniyle 2 sefere indiini belirten Yldz, Türkiye genelinde ehirleraras yolcu tamacl sadece Ankara, stanbul, Ankara Eskiehir ve Ankara Konya olarak 2 geli, 2 dönü olmak üzere yolcu tamacl yaplmaktadr. Hzl trenle Ankaradan stanbula gidecek olan vatandalarmz madur olmamalar için bir hafta önce biletlerini rezerve ederek kesmeleri gerekmektedir. Geçen seneyle ayn fiyat olan Ankara ve stanbul aras hzl tren ücretlerimiz 85 TLdir. Tren yolcuundan ücretsiz faydalanan engelli vatandalarmzda pandemi sürecinden dolay u anda faydalanmamaktadrlar. nallah en yakn zaman da engelli vatandalarmzda haklarndan faydalanrlar. dedi

12 HAZRANDA BATMAN VE DYARBAKIR SEFERLER BALAYABLR

Yldz, son olarak Batman ve Diyarbakr seferlerimiz kesin olamamakla beraber haziran aynn 12sinden sonra Genel Müdürlüümüzün çalmalar neticesinde balama tarihini belirlenecek diye umuyoruz. Biz de vatandalarmz gibi heyecanla eski günlerdeki gibi yolcularn olduu kalabalk seferlerini özlemle bekliyoruz. nallah bir an önce yolcu tama seferlerimiz balar ve eski günlerimize geri döneriz. Salk Bakanlnn belirledii artlarda yolcu koltuklarmzda sosyal mesafe kurallarna riayet edilip yolculuk öncesi maskeli ve ateleri ölçülecek. Atei olan vatandalarn biletleri iptal edilip ücretleri kesintisiz kendilerine iade edilecek. dedi.

Ana Sayfaya Git