Bayram ziyareti dönüşü tarandı!

Bayram ziyaretinden dönen ailenin otomobili tarandı. İki kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

Haberler 05.05.2022 - 01:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesine bal krsal Buyuransu Mahallesindeki akrabalarndan bayram ziyaretinden dönen ayn aileden 5 kiinin içerisinde bulunduu otomobile, köy çknda kimlii belirsiz kiilerce ate açld. Saldrda ar yaralanan ve hastaneye kaldrlan 5 kiiden 2si yaamn yitirdi.

BAYRAM ZYARET DÖNÜÜ

Olay, akam saatlerinde Balar ilçesine bal krsal Buyuransu Mahallesi çknda meydana geldi. ddiaya göre, bayram ziyareti için gittikleri kaynpederinin evinden dönen iki bacan pe pee gittikleri araçlardan olan ve içinde ayn aileden 5 kiinin bulunduu 34 DUG 48 plakal otomobil, köy çknda kimlii belirsiz kiilerce silahl saldrya urad.

OTOMOTK SLAHLA TARANDI

çapraz atee tutulan ve çok sayda merminin isabet ettii otomobildeki Garibe ve Abdurrahman Da (48) ile çocuklar Nayime, Mahir (6) ve Songül Da (14) ar yaraland. hbar üzerine olay yerine çok sayda salk ve jandarma ekibi sevk edildi. Yarallar ilk müdahalenin ardndan kentteki hastanelere kaldrd.

Tedavi altna alnan yarallardan durumu ar olan Garibe Da ile kz Nayime yaplan müdahalelere ramen kurtarlamayarak yaamn yitirdi. Silahl saldr haberini alan ailenin yaknlar Kayapnar ilçesinde bulunan özel hastanenin önünde topland.

SNR KRZLER GEçRD

Bölgeye çok sayda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Ölenlerin yaknlar sinir krizi geçirirken, jandarma üphelilerin yakalanmas için çalma balatt. Garibe ve Nayime Dan cenazeleri, Adli Tp Kurumundaki otopsilerinin ardndan yaknlar tarafndan alnarak Yeniköy Mezarlnda gözyalaryla topraa verildi.

YARALILARIN DURUMU AIR

Abdurrahman ve Songül Dan Dicle Üniversitesi Hastanesinde, Mahir Dan ise Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde tedavilerinin sürdüü bildirildi. Yaknlar sabah saatlerinde mahalleye 1 kilometre uzaklkta bulunan olay yerine geldi.

Üç K GÖZALTINA ALINDI

Yarallardan Abdurrahman Dan verdii ilk ifade ile Toprak Ta Mahallesinden 6 kii, Buyuransu Mahallesinden 3 kii olmak üzere toplamda 16 kiinin gözaltna alnd örenildi.

Jandarma ekipleri, çok sayda merminin isabet ettii otomobilde incelemelerde bulundu. Jandarma, olayla balants olduu düünülen 3 üpheli de önceki akam yakalayarak gözaltna almt. Gözaltnda olan 19a yakn üphelin jandarmadaki ilemlerinin sürdüü bildirildi.

ÖLENLERN YAKINLARI KONUTU

Hayatn kaybedenlerin yaknlarndan Muhsin Tan, akrabalarnn akam saatlerinde kaynbabasnn bayram ziyaretine geldiklerini söyledi. Bayramlama bittikten sonra eve döndükleri srada saldrya uradklarn söyleyen Tan, Köy çknda çapraz atee tutuyorlar. Ailenin tamamn katletmek için. ki bacanak pe pee çkyorlar. Tarama yaplnca ikinci aracn görülünce katiller kaçyorlar. ki ölümüz var. Defin yaptk. Geri kalan aile fertleri kimi buraya geldi. Kimi de hastanede yarallarn bekliyorlar. Allah koymasn diyoruz. Konuyu henüz hiç kimse bilmiyor dedi.

Ana Sayfaya Git