Bayram ziyareti dönüşü tarandı!

Bayram ziyaretinden dönen ailenin otomobili tarandı. İki kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

Bayram ziyareti dönüşü tarandı!

Merkez Bağlar ilçesine bağlı kırsal Buyuransu Mahallesi'ndeki akrabalarından bayram ziyaretinden dönen aynı aileden 5 kişinin içerisinde bulunduğu otomobile, köy çıkışında kimliği belirsiz kişilerce ateş açıldı. Saldırıda ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan 5 kişiden 2’si yaşamını yitirdi.  

BAYRAM ZİYARETİ DÖNÜŞÜ

Olay, akşam saatlerinde Bağlar ilçesine bağlı kırsal Buyuransu Mahallesi çıkışında meydana geldi. İddiaya göre, bayram ziyareti için gittikleri kayınpederinin evinden dönen iki bacağın peş peşe gittikleri araçlardan olan ve içinde aynı aileden 5 kişinin bulunduğu 34 DUG 48 plakalı otomobil, köy çıkışında kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğradı.

OTOMOTİK SİLAHLA TARANDI

Çapraz ateşe tutulan ve çok sayıda merminin isabet ettiği otomobildeki Garibe ve Abdurrahman Dağ (48) ile çocukları Nayime, Mahir (6) ve Songül Dağ (14) ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. Yaralılar ilk müdahalenin ardından kentteki hastanelere kaldırdı.

Tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olan Garibe Dağ ile kızı Nayime  yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Silahlı saldırı haberini alan ailenin yakınları Kayapınar ilçesinde bulunan özel hastanenin önünde toplandı.

SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ

Bölgeye çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Ölenlerin yakınları sinir krizi geçirirken, jandarma şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Garibe ve Nayime Dağ'ın cenazeleri, Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsilerinin ardından yakınları tarafından alınarak Yeniköy Mezarlığı'nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

YARALILARIN DURUMU AĞIR

Abdurrahman ve Songül Dağ’ın Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde, Mahir Dağ’ın ise Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavilerinin sürdüğü bildirildi.  Yakınları sabah saatlerinde mahalleye 1 kilometre uzaklıkta bulunan olay yerine geldi.

ÜÇ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yaralılardan Abdurrahman Dağ’ın verdiği ilk ifade ile Toprak Taş Mahallesinden 6 kişi, Buyuransu Mahallesinden 3 kişi olmak üzere toplamda 16 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 

Jandarma ekipleri, çok sayıda merminin isabet ettiği otomobilde incelemelerde bulundu. Jandarma, olayla bağlantısı olduğu düşünülen 3 şüpheli de önceki akşam yakalayarak gözaltına almıştı. Gözaltında olan 19’a yakın şüphelin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

ÖLENLERİN YAKINLARI KONUŞTU

Hayatını kaybedenlerin yakınlarından Muhsin Tan, akrabalarının akşam saatlerinde kayınbabasının bayram ziyaretine geldiklerini söyledi. Bayramlaşma bittikten sonra eve döndükleri sırada saldırıya uğradıklarını söyleyen Tan, “Köy çıkışında çapraz ateşe tutuyorlar. Ailenin tamamını katletmek için. İki bacanak peş peşe çıkıyorlar. Tarama yapılınca ikinci aracın ışığı görülünce katiller kaçıyorlar. İki ölümüz var. Defin yaptık. Geri kalan aile fertleri kimi buraya geldi. Kimi de hastanede yaralılarını bekliyorlar. Allah koymasın diyoruz. Konuyu henüz hiç kimse bilmiyor” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz