Baz istasyonuna izin vermedi

Kayapınar ilçesi Nazım Hikmet Caddesi’nde halkın yaşam alanı olan yeşil alana kurulmak istenen baz istasyonu vatandaşlarca engellendi.

Haberler 27.05.2021 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Kayapnar ilçesi Nazm Hikmet Caddesinde bulunan Altnehir ve Öncüsaray siteleri arasnda yer alan yeillik alana kurulmak istenen baz istasyonu site sakinleri tarafndan engellendi.

Özel bir irkete ait i makinalar, dün ölen saatlerinde Kayapnar ilçesinde bulunan Altnehir ve Öncüsaray siteleri arasnda yer alan yeillik alana baz istasyonu kurulmas için kaz çalmas balatt. Kaz çalmas srasnda durumu fark eden site sakinleri duruma tepki gösterdi. Vatandalarn gösterdii tepki ksa bir süre sonra tartmaya dönütü. Tartmann büyümesi üzerine çok sayda site sakini alanda toplanmaya ve kaz yapan i makinasn engellemeye balad. Yurttalarn gösterdikleri tepkiler üzerine i makinalar ksa bir süre sonra alan terk etmek zorunda kald. makinalarnn alan terk etmesi sonras yurttalar kazlan çukuru kürek ve elleri ile doldurdu.

BURASI HALKIN ALANI

Site sakinlerinden Besime Babayiit, Buras halkn yaam alan. Daha önce buraya yine baz istasyonu kurmaya çaltlar ancak bizler gelip tepki gösterdik. Tepki üzerine Diyarbakr Büyükehir Belediyesinden (DBB) izin aldklar söylediler fakat buras Kayapnar Belediyesine ait bir alan. Dolaysyla o zaman geri gitmek zorunda kaldlar. Gidip bu sefer Kayapnar Belediyesinde izin almlar ve sabah saatlerinde habersiz bir ekilde gelip kaz yapyorlar. Durumu fark etmemiz üzerine arkadalarla gelip müdahale ettik. Bize izinleri olduu, müdahale edilmemesi gerektiini söylediler. Ancak burada halkn sal düünülmüyor ve baz istasyonlar halkn yaam alanlarndan uzak yerlere kurulmal. Kurmak istedikleri baz istasyonlar binalar 20 metre uzaklkta. uan halkn tepkisinden kaynakl geri çekildiler. Bu baz istasyonun burada kurulmasna izin vermeyeceiz. Burada insanlar yayor, belediyeye ait bir alan ama belediye halk için var olmal ifadelerini kulland.

TAKPçS OLACAIZ

Dier yandan baz istasyonuna tepki gösteren dier yurttalar, Burada baz istasyonu istemiyoruz ve bu baz istasyonunun kurulmasna izin vermeyeceiz. uan için geri gittiler ama bizler sabah akam gözümüz burada olacak ve bizler buna müsaade etmeyeceiz dedi.

KAYMAKAMLIA BAVURU

Site sakinlerinden baz isimlerin ise olay sonras Kayapnar Kaymakamlna giderek baz istasyonunun iptali için bavuruda bulunacaklar örenildi.

Ana Sayfaya Git