Görüş Bildir

Baz istasyonuna izin vermedi

Kayapınar ilçesi Nazım Hikmet Caddesi’nde halkın yaşam alanı olan yeşil alana kurulmak istenen baz istasyonu vatandaşlarca engellendi.

Baz istasyonuna izin vermedi

Diyarbakır Kayapınar ilçesi Nazım Hikmet Caddesi’nde bulunan Altınşehir ve Öncüsaray siteleri arasında yer alan yeşillik alana kurulmak istenen baz istasyonu site sakinleri tarafından engellendi.

Özel bir şirkete ait iş makinaları, dün öğlen saatlerinde Kayapınar ilçesinde bulunan Altınşehir ve Öncüsaray siteleri arasında yer alan yeşillik alana baz istasyonu kurulması için kazı çalışması başlattı. Kazı çalışması sırasında durumu fark eden site sakinleri duruma tepki gösterdi. Vatandaşların gösterdiği tepki kısa bir süre sonra tartışmaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine çok sayıda site sakini alanda toplanmaya ve kazı yapan iş makinasını engellemeye başladı. Yurttaşların gösterdikleri tepkiler üzerine iş makinaları kısa bir süre sonra alanı terk etmek zorunda kaldı. İş makinalarının alanı terk etmesi sonrası yurttaşlar kazılan çukuru kürek ve elleri ile doldurdu.

'BURASI HALKIN ALANI'

Site sakinlerinden Besime Babayiğit, “Burası halkın yaşam alanı. Daha önce buraya yine baz istasyonu kurmaya çalıştılar ancak bizler gelip tepki gösterdik. Tepki üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden (DBB) izin aldıkları söylediler fakat burası Kayapınar Belediyesine ait bir alan. Dolayısıyla o zaman geri gitmek zorunda kaldılar. Gidip bu sefer Kayapınar Belediyesinde izin almışlar ve sabah saatlerinde habersiz bir şekilde gelip kazı yapıyorlar. Durumu fark etmemiz üzerine arkadaşlarla gelip müdahale ettik. Bize izinleri olduğu, müdahale edilmemesi gerektiğini söylediler. Ancak burada halkın sağlığı düşünülmüyor ve baz istasyonları halkın yaşam alanlarından uzak yerlere kurulmalı. Kurmak istedikleri baz istasyonları binalar 20 metre uzaklıkta. Şuan halkın tepkisinden kaynaklı geri çekildiler. Bu baz istasyonun burada kurulmasına izin vermeyeceğiz. Burada insanlar yaşıyor, belediyeye ait bir alan ama belediye halk için var olmalı” ifadelerini kullandı.

'TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Diğer yandan baz istasyonuna tepki gösteren diğer yurttaşlar, “Burada baz istasyonu istemiyoruz ve bu baz istasyonunun kurulmasına izin vermeyeceğiz. Şuan için geri gittiler ama bizler sabah akşam gözümüz burada olacak ve bizler buna müsaade etmeyeceğiz” dedi.

KAYMAKAMLIĞA BAŞVURU

Site sakinlerinden bazı isimlerin ise olay sonrası Kayapınar Kaymakamlığı’na giderek baz istasyonunun iptali için başvuruda bulunacakları öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi