Belediye Meclisi İsrail'i kınadı

Diyarbakır’da Bağlar Belediyesi Meclisi, yayınladığı bildiri ile işgalci İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarını kınadı.

Haberler 21.05.2021 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylmaz BEKLEYEN

DYARBAKIR-Diyarbakr merkez Balar Belediyesi Meclisi, yaymlad bildiri ile igalci rejimin Filistin halkna yönelik saldrlarn knad.

Ak Partili Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu bakanlnda toplanarak konuyla ilgili ortak karar alan meclis Selahaddin-i Eyyubinin torunlar olarak mazlum Filistin halknn yannda olduklarn söyledi.

Belediye meclisi tarafndan yaplan açklamay AK Parti Meclis Sözcüsü Güzel Kzolu okudu. galci rejimin, Kudüste sivil ve savunmasz Filistinlilere yönelik uygulad iddet, baskc politikalar ve ibadet özgürlüünü engelleme giriimlerinin vahim bir boyut kazandna dikkati çeken Kzolu, zulmün sona ermesi için duyarllk çars yapt.

Terör ebekesine dorudan veya dolayl yollardan destek veren devletlerinde ilenen insanlk suçuna ortak olduklarna vurgu yapan Kzolu, Savunmasz çocuklar, gençleri, kadnlar ve yallar katledecek kadar vicdandan ve merhametten nasibini almayan bu zalim diktatoryal israilin gösterdii barbarla ve insanlk d muameleye insanln sessiz kalmayarak bu igalci ve soykrmc zihniyete gerekli cevaplarn verilmesi gerektiini düünüyoruz. Söz konusu Müslümanlar ve mazlum halklar olunca 3 maymunu oynayarak israilin zulmüne prim tanyan dorudan ve dolayl olarak destek veren sözde batnn medeni devletleri de tarihin en büyük insanlk suçuna ortak olmulardr. dedi.

Filistin halknn yanndayz

galcilerin en büyük gücünü yapt zulümlerin cezasz kalmasndan aldn dile getirilen Kzolu, Filistin halknn topraklarn terör uygulayarak igal eden, ilk kblemiz Mescid-i Aksaya saldrlar gerçekletiren, suçsuz ve savunmasz insanlar katleden israil, en büyük gücünü bugüne kadar yapt zulümlerin cezasz kalmasndan almaktadr. Tarih boyunca 3 kutsal dinin ortak merkezi ve medeniyetlerin buluma noktas olarak kabul edilen Kudüs, bu kural tanmazlarn kontrolüne braklamaz. diye belirtti.

Bu hususta; igalci srail zulmüne son verene kadar bütün mücadelenin uluslararas boyutlaryla sürdürülmesi gerektiini ifade eden Kzolu, slamn 5inci Harem-i erifi Diyarbakrda Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyub-inin torunlar ve Balar Belediyesi Meclisi olarak israilin masum sivillere ve kutsal mekanlara yönelik saldrlarn ve hukuk tanmazln iddetle knyor, mazlum Filistin halknn yannda olduumuzu buradan bütün dünyaya haykryoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git