Görüş Bildir

Belediye Meclisi İsrail'i kınadı

Diyarbakır’da Bağlar Belediyesi Meclisi, yayınladığı bildiri ile işgalci İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarını kınadı.

Belediye Meclisi İsrail'i kınadı

Yılmaz BEKLEYEN

DİYARBAKIR-​Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi Meclisi, yayımladığı bildiri ile işgalci rejimin Filistin halkına yönelik saldırılarını kınadı.

Ak Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu başkanlığında toplanarak konuyla ilgili ortak karar alan meclis Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları olarak mazlum Filistin halkının yanında olduklarını söyledi.

Belediye meclisi tarafından yapılan açıklamayı AK Parti Meclis Sözcüsü Güzel Kızoğlu okudu. İşgalci rejimin, Kudüs'te sivil ve savunmasız Filistinlilere yönelik uyguladığı şiddet, baskıcı politikaları ve ibadet özgürlüğünü engelleme girişimlerinin vahim bir boyut kazandığına dikkati çeken Kızoğlu, zulmün sona ermesi için duyarlılık çağrısı yaptı.

Terör şebekesine doğrudan veya dolaylı yollardan destek veren devletlerinde işlenen insanlık suçuna ortak olduklarına vurgu yapan Kızoğlu, "Savunmasız çocukları, gençleri, kadınları ve yaşlıları katledecek kadar vicdandan ve merhametten nasibini almayan bu zalim diktatoryal israilin gösterdiği barbarlığa ve insanlık dışı muameleye insanlığın sessiz kalmayarak bu işgalci ve soykırımcı zihniyete gerekli cevapların verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Söz konusu Müslümanlar ve mazlum halklar olunca 3 maymunu oynayarak israilin zulmüne prim tanıyan doğrudan ve dolaylı olarak destek veren sözde batının medeni devletleri de tarihin en büyük insanlık suçuna ortak olmuşlardır." dedi.

"Filistin halkının yanındayız"

İşgalcilerin en büyük gücünü yaptığı zulümlerin cezasız kalmasından aldığını dile getirilen Kızoğlu, "Filistin halkının topraklarını terör uygulayarak işgal eden, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya saldırılar gerçekleştiren, suçsuz ve savunmasız insanları katleden israil, en büyük gücünü bugüne kadar yaptığı zulümlerin cezasız kalmasından almaktadır. Tarih boyunca 3 kutsal dinin ortak merkezi ve medeniyetlerin buluşma noktası olarak kabul edilen Kudüs, bu kural tanımazların kontrolüne bırakılamaz." diye belirtti.

Bu hususta; işgalci İsrail zulmüne son verene kadar bütün mücadelenin uluslararası boyutlarıyla sürdürülmesi gerektiğini ifade eden Kızoğlu, "İslam'ın 5'inci Harem-i Şerifi Diyarbakır'da Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyub-i'nin torunları ve Bağlar Belediyesi Meclisi olarak israilin masum sivillere ve kutsal mekanlara yönelik saldırılarını ve hukuk tanımazlığını şiddetle kınıyor, mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu buradan bütün dünyaya haykırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi