Belediyelerde kar alarmı

Diyarbakır’da gece saatlerinde başlayan ve etkisini aralıklarla sürdüren kar yağışı, trafikte aksamalara neden olurken, belediyeler kar alarmı verdi.

Haberler 19.02.2021 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrllar güne ehri beyaza örten kar yayla uyand. ehir merkezindeki bulvar, cadde, sokaklar beyaza bürünürken, kar kalnl bir çok bölgede 10 santimetreyi geçti. Kentin farkl noktalarnda ksa süreli bir buzlanma yaanrken, sürücüler kontrollü ilerlerdi. Kar yann etkisinin sürmesiyle ufak çapl kazalar meydana eldi. Araçlar özellikle Seyrantepe, Fiskaya, Toplukonut gibi yerlerdeki yokulu caddelerde ilerlemekte zorland.

ESNAFLARDAN KAR TEMZL

Günün ilerleyen saatlerinde karla kark yamur, kentin çou caddesinde zeminde çamur olumasna neden oldu. Vatandalar, kaldrmlarda güçlükle ilerlerken, i yeri sahipleri dükkanlarn önünü kendi imkanlaryla temizledi.

SURLARDA BEYAZ ÖRTÜ

Kentin tarihi surlar beyaz bir örtü ile kaplanrken, kentin baz noktalarnda kartpostallk görüntüler olutu. Yaam olumsuz etkileyen kar ya nedeniyle hava scakln da 6 dereceye kadar düü yaanrken, kar yann ilerleyen saatlerde etkisini yitirmesi bekleniyor. Kar yann özellikle kentin krsal ilçelerinden Lice ve Kulp gibi yüksek yerlerde etkisini sürdürecei belirtildi.

BELEDYE EKPLER ALARMDA

ehir merkezinde Belediyeler kar temizleme çalmas için seferber oldu.

Balar Belediyesi Bakan Hüseyin Beyolunun talimat ile harekete geçen ekipler ilçe merkezi ve krsalda saha çalmalarna balad.

Önceden alnan önlemler sayesinde ilçe merkezinde ulamda aksama yaanmazken, krsalda da kapal yol olmad ifade edildi.

makineleri ve kar küreme araçlar kullanarak yollarn kapanmasn önleyen ekipler, krsal bölgelerde zaman zaman zor anlar yaad.

KAR EKPLER BAINDA

Alnan önlemler ve yaplan çalmalar sayesinde Karacada bölgesinde ulamn aksamasnn önüne geçildi.

Sahadaki çalmalar gece boyunca takip ederek ekiplerden bilgi alan Hüseyin Beyolu, mahalle muhtarlaryla da iletiim halinde gelen talepleri deerlendirdi.

Beyolu, Vatandalarmz bilsin ki; onlarn hizmetkaryz ve her koulda yanlarndayz. Gerek merkezde gerekse krsalda olmak üzere ilçemizin her karnda hizmet ediyoruz. Bu mücadelemiz ve gayretimiz ya sona erene kadar devam edecek. dedi.

KAYAPINAR BELEDYES

Buarada, Kayapnar Belediyesi Fen leri, Park ve Bahçeler ile Temizlik leri Müdürlüüne bal ekipler greyder, kamyon, yükleyici ve kepçe gibi i makinalar ve personellerle ehir merkezi bata olmak üzere krsal mahallelerde çalmalarn sürdürüyor.

Ekipler yollarda oluabilecek buzlanmay önlemek için aralkl olarak tuzlama çalmas gerçekletiriyor. Kaldrm ve parklarda da kar küreme çalmas yaplyor.

SUR BELEDYES EKPLER

Sur ilçesinde, kar ya nedeniyle vatandalarn olumsuz yönde etkilenmemesi için oluturulan karla mücadele ekipleri, temizleme çalmalarna tüm hzyla balad. Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçinin talimatlaryla Sur Belediyesine bal Fen leri, Park ve Bahçeler ile Temizlik leri Müdürlüüne bal ekipler greyder, kamyon, yükleyici ve kepçe gibi i makinalar ve personellerle ehir merkezi bata olmak üzere krsal mahallelerde çalmalarn sürdürüyor. Ekipler yollarda oluabilecek buzlanmay önlemek için aralklarla tuzlama çalmas gerçekletirdi. Ekipler, kaldrmlarda ve parklarda da kar temizleme çalmas yapt.

Ana Sayfaya Git