Belediyelerde kar alarmı

Diyarbakır’da gece saatlerinde başlayan ve etkisini aralıklarla sürdüren kar yağışı, trafikte aksamalara neden olurken, belediyeler kar alarmı verdi.

Belediyelerde kar alarmı

Diyarbakırlılar güne şehri beyaza örten kar yağışıyla uyandı. Şehir merkezindeki bulvar, cadde, sokakları beyaza bürünürken, kar kalınlığı bir çok bölgede 10 santimetreyi geçti. Kentin farklı noktalarında kısa süreli bir buzlanma yaşanırken, sürücüler kontrollü ilerlerdi. Kar yağışının etkisinin sürmesiyle ufak çaplı kazalar meydana eldi. Araçlar özellikle Seyrantepe, Fiskaya, Toplukonut gibi yerlerdeki yokuşlu caddelerde ilerlemekte zorlandı.

ESNAFLARDAN KAR TEMİZLİĞİ

Günün ilerleyen saatlerinde karla karışık yağmur, kentin çoğu caddesinde zeminde çamur oluşmasına neden oldu. Vatandaşlar, kaldırımlarda güçlükle ilerlerken, iş yeri sahipleri dükkanların önünü kendi imkanlarıyla temizledi.

SURLARDA BEYAZ ÖRTÜ

Kentin tarihi surları beyaz bir örtü ile kaplanırken, kentin bazı noktalarında kartpostallık görüntüler oluştu. Yaşamı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle hava sıcaklığın da 6 dereceye kadar düşüş yaşanırken, kar yağışının ilerleyen saatlerde etkisini yitirmesi bekleniyor. Kar yağışının özellikle kentin kırsal ilçelerinden Lice ve Kulp gibi yüksek yerlerde etkisini sürdüreceği belirtildi.

BELEDİYE EKİPLERİ ALARMDA

Şehir merkezinde Belediyeler kar temizleme çalışması için seferber oldu.

Bağlar Belediyesi Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun talimatı ile harekete geçen ekipler ilçe merkezi ve kırsalda saha çalışmalarına başladı.

Önceden alınan önlemler sayesinde ilçe merkezinde ulaşımda aksama yaşanmazken, kırsalda da kapalı yol olmadığı ifade edildi.

İş makineleri ve kar küreme araçları kullanarak yolların kapanmasını önleyen ekipler, kırsal bölgelerde zaman zaman zor anlar yaşadı.

KAR EKİPLERİ İŞ BAŞINDA

Alınan önlemler ve yapılan çalışmalar sayesinde Karacadağ bölgesinde ulaşımın aksamasının önüne geçildi.

Sahadaki çalışmaları gece boyunca takip ederek ekiplerden bilgi alan Hüseyin Beyoğlu, mahalle muhtarlarıyla da iletişim halinde gelen talepleri değerlendirdi.

Beyoğlu, "Vatandaşlarımız bilsin ki; onların hizmetkarıyız ve her koşulda yanlarındayız. Gerek merkezde gerekse kırsalda olmak üzere ilçemizin her karışında hizmet ediyoruz. Bu mücadelemiz ve gayretimiz yağış sona erene kadar devam edecek." dedi.

KAYAPINAR BELEDİYESİ

Buarada, Kayapınar Belediyesi Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler greyder, kamyon, yükleyici ve kepçe gibi iş makinaları ve personellerle şehir merkezi başta olmak üzere kırsal mahallelerde çalışmalarını sürdürüyor. 

Ekipler yollarda oluşabilecek buzlanmayı önlemek için aralıklı olarak tuzlama çalışması gerçekleştiriyor. Kaldırım ve parklarda da kar küreme çalışması yapılıyor.

SUR BELEDİYESİ EKİPLERİ

Sur ilçesinde, kar yağışı nedeniyle vatandaşların olumsuz yönde etkilenmemesi için oluşturulan karla mücadele ekipleri, temizleme çalışmalarına tüm hızıyla başladı. Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi'nin talimatlarıyla Sur Belediyesine bağlı Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler greyder, kamyon, yükleyici ve kepçe gibi iş makinaları ve personellerle şehir merkezi başta olmak üzere kırsal mahallelerde çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler yollarda oluşabilecek buzlanmayı önlemek için aralıklarla tuzlama çalışması gerçekleştirdi. Ekipler, kaldırımlarda ve parklarda da kar temizleme çalışması yaptı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz