BEM BİR SEN; sorun yok!

Belediye'de çalışan memurların yemek ücretlerinin kesilerek mağdur edildikleri yönündeki iddialara BEM BİR Sen İl Başkanı M. Zeki Yağmur, yanıt vererek, "sorunun çözümlendiğini" bildirdi.

Haberler 23.04.2021 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesinde üye çounluunu elinde bulundaran BEM BR SEn Diyarbakr ube Bakan M. Zeki Yamur, Belediyede çalan memurlarnn yemek ücretlerinin kesilerek çalanlarn madur edildikleri yönündeki iddialara açklk getirerek, sorunun görümeler sonucunda çözümlendiini bildirdi.

Konuya ilikin yazy açklama yapan Yamur, kursal olarak her zaman emekçinin yannda olduklarn ifade ederek, Bizim temel görevimiz emekçinin ve çalann hakkn koruyup kolmaktr diyerek, öyle dedi;

MEMURUN YEMEK ÜCRET

Son dönemlerde, eksik, yanl haberlerle Büyükehir Belediyesinde çalan memurlarn yemek ücretlerinin, Belediye Yönetimi tarafndan kesildii iddia edilmektedir. Kamuoyu afaki gerçekleri içermeyen iddialarla megul etmektedirler. Bu kiiler art niyetlerini ortaya koymaktadrlar. Bilindii üzere Belediyeler Merkezi Hükümete kar sorumludurlar. Bu sorumluluk neticesinde Hukuki olarak Merkezi bütçeye tabi olan kurumlar teftie tabi olduklar gibi Belediyelerde teftie tabidirler. Bu itibarla Büyükehir Belediyesinde çalan Memurlarn yemek yardmlar Saytay müfettilerinin yapt tefti neticesinde aksaklklar olutu.

BEM BR SEN l Bakanl olarak Büyükehir Belediyesinde üye çounluu salayarak, Genel Bakanmz Levent Uslu, Diyarbakra ziyaretinde sayn l Valimiz ve Büyükehir Belediye Bakanmz Münir Karalolu ile görümeleri neticesinde Memurlarn Yemek ile ilgili skntlarn giderilmesi, problemlerin ortadan kaldrlmas için, gerekli admlar atlarak sorun çözümlenmitir. Görümeler sonucunda Memurlarn bir daha bu maduriyeti yaamamalar için önlemler alnd. Memurlarn haklar verildi. Emee geçen herkese teekkür ediyoruz

Ana Sayfaya Git