Berekatoğlu: Kadın Meclisi’ne her kesimin katkısını önemsiyoruz

DTSO Kadın Meclisi Dönem Sözcülüğüne seçilen Seda Berekatoğlu, Kadınların ekonomik yaşamda yer almasını istediklerini belirterek, "Diyarbakır’daki tüm kadın örgütlenmelerini bu konuda işbirliği yapacağımız kuramlar olarak görüyoruz" dedi.

Haberler 26.08.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DTSO Kadn Meclisi Dönem Sözcülüüne seçilen Seda Berekatolu, Kadnlarn ekonomik yaamda yer almasn istediklerini belirterek, Diyarbakrdaki tüm kadn örgütlenmelerini bu konuda ibirlii yapacamz kuramlar olarak görüyoruz dedi.

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Oras (DTSO) Kadn Meclisi Dönem Sözcülüüne seçilen Seda Berekatolu, yeni dönemde kadn çalmalarna ilikin beklenti ve planlarn anlatarak, Bizler DTSO kadn meclisi olarak, kadnlarmzn yaamn her alannda olduu gibi ekonomik alanda da yer almasn ve kentimizin, ülkemizin kalknmasna katkda bulunmak için çalmalar yürütmek istiyoruz. Bu çalmalar baarya ulatrmak bireysel çabalarla deil, kolektif çalmalarla mümkündür. Bu yüzden hep birlikte baaracaz. Ve Diyarbakrdaki tüm kadn örgütlenmelerini bu konuda ibirlii yapacamz kuramlar olarak görüyoruz diye konutu.

Bugüne kadar çounlukla Kent Konseyleri bünyesinde adn duyuran Kadn Meclisleri ile ilgili olarak DTSO bir ilke imza atarak DTSO Kadn Meclisinin kuruluunu ilan ettiine vurgu yapan Berekatolu, Bu giriimin dier illerimize örnek tekil etmesi ve yaylmas bizim açmzdan hem bir temenni hem de önemli bir beklentidir ifadesini kulland.

KORONAVRÜS SOSYAL VE EKONOMK BR SORUNDUR

Koronavirüsün sadece sal deil, sosyal ve ekonomik hayat etkilediine iaret eden Berekatolu, Tüm dünya önemli bir süreçten geçiyor ve büyük bir snav veriyor. Dünya Salk Örgütü Mart aynda korona virüs nedeniyle pandemi ilan etti. Dünyada ve ülkemizde çok sayda insan bu virüs nedeniyle hayatn kaybetti. Korona virüs riskinin hala ciddi boyutta devam ettiini unutmadan tüm tedbirleri almamz gerekiyor. Pandemi yalnzca tbbi bir sorun deildir. Toplumun tüm kesimlerini çok boyutlu etkileyen sosyal ve ekonomik bir sorundur ayn zamanda. Bu nedenle bir yandan salmz korumaya çalrken dier yandan ekonomik alanda da neler yapabileceimizi alternatif yaklamlarla ortaya koymamz gerektiine inanyorum diye konutu.

HERKESN KATKISINI ÖNEMSYORUZ

Gelecek döneme ilikin beklenti ve çalmalarn dile getiren Berekatolu, öyle konutu: Önümüzdeki günlerde kadn meclisinizin kurumsal kimlii ve eylem planlar ile ilgili baz çalmalar yapacaz. Bu çalmalarmz katlmc bir yöntemle gerçekletirmeyi planlyoruz. Her kesimin katksn önemsiyoruz ve deerli buluyoruz. Yol haritamzn olumas ve netlemesi çalmalarmza büyük bir ivme katacaktr. Lütfen bu konuda düüncelerinizi paylan ve desteinizi esirgemeyin. çünkü unu çok iyi biliyoruz, birlikte daha güçlüyüz. Yeni dönemde üreten kadn, güçlü Diyarbakr yaklamyla çalmalarmza hz vereceiz.

Ana Sayfaya Git