'Bir umutla geldim'

Muş'tan evladı için evlat nöbetine katılan baba Bayram Yetkin: "15 yaşında seni kandırarak götürdüler. Gel devletimize sığın. Bizi perişan etme oğlum"

Haberler 31.12.2020 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muun Kzlaaç ilçesi krsalnda, 5 yl önce hayvanlarn otlatmaya gittikten sonra PKKl teröristlerce kaçrlan olu Recep için HDP il binas önüne gelen Bayram Yetkinin de oturma eylemine katlmasyla aile says, 182 oldu. Yetkin, bir umutla geldiini belirterek, Baktm herkes Diyarbakrda, HDP önüne çocuu için geliyor, ben de onun için geldim. Allah, devletimize, milletimize zeval vermesin. Belki jandarma karakolu olumu bulur, getirir. nallah olum gelecek, onu da göreceiz. Gelmesini de bekliyorum. Recep, olum; beni tanyorsan gel babann yanna olum. Dada ne iin var senin? Onlarn dediine bakma, gel evine artk. Sen artk küçük deilsin, 20 yana geldin. Kaçabiliyorsan gel, devletimizin efkatine sn. Sana yardmc olur, getirirler seni. Bizi perian etme Recep diye konutu.

HDP ÖNÜNDE GERGNLK

Öte yandan evlat nöbetini sürdüren aileler, HDP il binasna giren partililere tepki göstererek, içeri girmek istedi. Polis, ailelerin bulunduu çadr ile bina arasna demir bariyerler yerletirdi. Bariyerleri ap, içeri girmek isteyen ailelere izin verilmedi. Aileler de Söz annelerin, artk yeter yazl pankart asarak, HDP ve PKK aleyhine sloganlar att.

Ana Sayfaya Git