Görüş Bildir

'Bir umutla geldim'

Muş'tan evladı için evlat nöbetine katılan baba Bayram Yetkin: "15 yaşında seni kandırarak götürdüler. Gel devletimize sığın. Bizi perişan etme oğlum"

'Bir umutla geldim'

Muş'un Kızılağaç ilçesi kırsalında, 5 yıl önce hayvanlarını otlatmaya gittikten sonra PKK'lı teröristlerce kaçırılan oğlu Recep için HDP il binası önüne gelen Bayram Yetkin'in de oturma eylemine katılmasıyla aile sayısı, 182 oldu. Yetkin, bir umutla geldiğini belirterek, "Baktım herkes Diyarbakır'da, HDP önüne çocuğu için geliyor, ben de onun için geldim. Allah, devletimize, milletimize zeval vermesin. Belki jandarma karakolu oğlumu bulur, getirir. İnşallah oğlum gelecek, onu da göreceğiz. Gelmesini de bekliyorum. Recep, oğlum; beni tanıyorsan gel babanın yanına oğlum. Dağda ne işin var senin? Onların dediğine bakma, gel evine artık. Sen artık küçük değilsin, 20 yaşına geldin. Kaçabiliyorsan gel, devletimizin şefkatine sığın. Sana yardımcı olur, getirirler seni. Bizi perişan etme Recep" diye konuştu.

HDP ÖNÜNDE GERGİNLİK

Öte yandan evlat nöbetini sürdüren aileler, HDP il binasına giren partililere tepki göstererek, içeri girmek istedi. Polis, ailelerin bulunduğu çadır ile bina arasına demir bariyerler yerleştirdi. Bariyerleri aşıp, içeri girmek isteyen ailelere izin verilmedi. Aileler de 'Söz annelerin, artık yeter' yazılı pankartı asarak, HDP ve PKK aleyhine sloganlar attı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi