Birlikte şehri kalkındıracağız

Diyarbakır Valisi Su görevine hızlı başladı. 19 Mayıs etkinliklerine katıldı, ayağının tozuyla sokağa inip, vatandaşlarla sohbet etti.

Haberler 20.05.2022 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vali Münir Karalolunun Cumhurbakanl Kararnamesi ile görevden el çektirilerek merkeze alnmas üzerine Mersin Valiliinden Diyarbakr Valiliine atanan Ali hsan Sunun Diyarbakr dönemi dün itibariyle startn ald. Su ilk önce görev yapaca mesai arkadalaryla bir araya geldi, ardndan 19 Mays Atatürkün anma ve Gençlik ve Spor Bayram kutlamalarna katld, sonra da inip merkez Kayapnar lçesinde vatandalarla bir araya gelip sohbet etti.

VALLKTE KARILAMA

Önceki gün Mersinde vedalama törenin ardndan karayoluyla Diyarbakra gelen ve dün sabah itibariyle mesaisine start veren Vali Ali hsan Su, Valilik bahçesinde düzenlenen törende, vali yardmclar, askeri erkan, kaymakamlar ve dier yetkililerce karland. Tören mangasn selamlayan Su, tebrikleri kabul etti.

EREF DEFTERN MZALADI

Valilik eref Defterini imzalayan Su, burada yapt konumada, Tüm Diyarbakrl hemerilerime en kalbi sevgi ve sayglarmla selamlarm ifade ediyorum. nallah birlikte Diyarbakrmz daha yukarlara tamak için gayret edeceiz. dedi. Su, daha sonra makamnda il protokolüyle toplant yapt.

VATANDALARLA BULUTU

Vali Su, 19 Mays Gençlik ve Spor Bayram etkinliklerinin ardndan beraberindeki mesai arkadalaryla birlikte merkez Kayapnar lçesinde, vatandalarla bir araya geldi. Kayapnar lçe Kaymakam ve Kayym Arif Karamann da elik ettii Vali Su, bir kafede esnaflarn da hazr bulunduu bir ortamda scak ve samimi bir sohbet gerçekletirdi. Vatandalarn da yakn ilgi gösterdii Vali Su Diyarbakr halknn scak ve samimi duygularna vurgu yaparken, kent adna çok eylerin birlikte yürütülecek mücadeleyle yaplacan söyledi.

ALELER ZYARET EDECEK

Vali Su, bugün de günün ilk saatlerinde vali yardmclarndan kentle ilgili bilgi aldktan sonra, Büyükehir Belediyesindeki makamna geçerek, Belediyedeki daire bakanlaryla görüme yapacak. Vali ve Belediye Bakanvekili Su, öleden sonra da HDP l Binas önünde evlat nöbeti tutan ailelere ziyarette bulunacak. 990 gündür PKK tarafndan daa kaçrlan evlatlarnn geri dönmelerini salamak için eylemde bulunan Aileler, Vali Suya yaadklar skntlar dile getirip, destek isteyecekleri örenildi.

Ana Sayfaya Git