Birlikte şehri kalkındıracağız

Diyarbakır Valisi Su görevine hızlı başladı. 19 Mayıs etkinliklerine katıldı, ayağının tozuyla sokağa inip, vatandaşlarla sohbet etti.

Birlikte şehri kalkındıracağız

Vali Münir Karaloğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden el çektirilerek merkeze alınması üzerine Mersin Valiliğinden Diyarbakır Valiliğine atanan Ali İhsan Su’nun Diyarbakır dönemi dün itibariyle startını aldı. Su ilk önce görev yapacağı mesai arkadaşlarıyla bir araya geldi, ardından 19 Mayıs Atatürk’ün anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına katıldı, sonra da inip merkez Kayapınar İlçesinde vatandaşlarla bir araya gelip sohbet etti.

VALİLİKTE KARŞILAMA

Önceki gün Mersin’de vedalaşma törenin ardından karayoluyla Diyarbakır’a gelen ve dün sabah itibariyle mesaisine start veren Vali Ali İhsan Su, Valilik bahçesinde düzenlenen törende, vali yardımcıları, askeri erkan, kaymakamlar ve diğer yetkililerce karşılandı. Tören mangasını selamlayan Su, tebrikleri kabul etti.

ŞEREF DEFTERİNİ İMZALADI

Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Su, burada yaptığı konuşmada, "Tüm Diyarbakırlı hemşerilerime en kalbi sevgi ve saygılarımla selamlarımı ifade ediyorum. İnşallah birlikte Diyarbakır'ımızı daha yukarılara taşımak için gayret edeceğiz." dedi. Su, daha sonra makamında il protokolüyle toplantı yaptı.

VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Vali Su, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinin ardından beraberindeki mesai arkadaşlarıyla birlikte merkez Kayapınar İlçesinde, vatandaşlarla bir araya geldi. Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Kayyım Arif Karaman’ın da eşlik ettiği Vali Su, bir kafede esnafların da  hazır bulunduğu bir ortamda sıcak ve samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Vatandaşların da yakın ilgi gösterdiği Vali Su Diyarbakır halkının sıcak ve samimi duygularına vurgu yaparken, kent adına çok şeylerin birlikte yürütülecek mücadeleyle yapılacağını söyledi.

AİLELERİ ZİYARET EDECEK

Vali Su, bugün de günün ilk saatlerinde vali yardımcılarından kentle ilgili bilgi aldıktan sonra, Büyükşehir Belediyesindeki makamına geçerek, Belediye’deki daire başkanlarıyla görüşme yapacak. Vali ve Belediye Başkanvekili Su, öğleden sonra da HDP İl Binası önünde evlat nöbeti tutan ailelere ziyarette bulunacak.  990 gündür PKK tarafından dağa kaçırılan evlatlarının geri dönmelerini sağlamak için eylemde bulunan Aileler, Vali Su’ya yaşadıkları sıkıntıları dile getirip, destek isteyecekleri öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler