Bismil Belediyesi’nde rüşvet!

Bismil Belediyesi eski kayyımı Kerem Süleyman Yüksel'in, bir kişiden ruhsat karşılığında 1 milyon 500 bin TL rüşvet aldığı iddia edildi.

Haberler 06.10.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr Milletvekili Dersim Da, Bismil Belediyesi Ebakanlar Orhan Ayaz ve Gülen Özerin görevden alnmasyla yerine kayym olarak atanan eski lçe Kaymakam Kerem Süleyman Yükselin, belediyede yolsuzluk yapt ve rüvet ald iddialarn Meclis gündemine tad.

RÜVET VE YOLSUZLUKLAR

Da, eski kayym Yükselin yolsuzluk ve rüvetlerle belediyeyi yüksek meblada zarara urattn belirterek, yolsuzluklar öyle sralad: Bismilde tarmsal alan içinde olan ve tarla nitelii deitirilerek eitim tesis alan olarak arsaya dönütürülen Tezekli 107 ada 9-10-11-12 numaral parseller ile 131 ada 21-22-23-24 ve bitiik parsellerde 50 adet lüks villa yapm için müteahhit A.A.ya ruhsat verilmitir. Arsann plan notlar ve niteliine aykr olarak villa yapm için ruhsat verilmesi açk bir ekilde yasalarn çinenmesi anlamna gelmektedir. Ayrca Belediye çalanlarnn müteahhit A.A.dan bu ruhsat karlnda 1,5 milyon TL rüvet aldklar iddia edilmektedir.

PETROL SAHPLERNE ARAZ

Bismilin giriinde bulunan Aykal petrol istasyonuna bitiik Tezekli 492 ada 21 numaral parseldeki 15 dönümlük arsann deerinin çok altnda bitiikteki petrol sahiplerine satld iddia edilmektedir. Normalde piyasa deeri 15 milyon TL olan belediyeye ait bu arsa 2 milyon TL ye satlmtr. Bu sat ise Milli Emlak Müdürü iken kayyum tarafndan Bismil Belediyesinde görevlendirilen C.A. ile daha önce belediyede çevre Mühendisi olan imdi ise Özel Kalem Müdürlüünde görev yapan Z.E.nin organize ettii ve bu sat için 4 milyon TL rüvet aldklar iddia edilmektedir. Yaplan bu usulsüz sat ile belediye 13 milyon TL zarara uratlmtr.

Söz konusu iddialarla ilgili kayym Yüksel hakknda soruturma balatmadn, Tekirda ili Malkara lçe Kaymakamlna atamasnn yapldn söyleyen Da, iddialarn bir an önce aratrlmasn istedi. Da, iddialarla ilgili çileri Bakan Süleyman Soyluya u sorular sordu:

* Bismil Belediyesinin, Eitim Tesis Alan olan Tezekli 107 ada 9-10-11-12 numaral parseller ile 131 ada 21-22-23-24 ve bitiik parsellere villa yapm için ruhsat verdii doru mudur?

* Müteahhit A.A.dan villa yapm ruhsat karlnda 1,5 milyon TL rüvet alnd doru mudur?

* Eitim Tesis Alan olarak geçen arsaya plan notlar ve niteliine aykr olarak villa yapm için ruhsat veren, yasalar çineyerek rüvet alan kiiler kimlerdir?

* Bakanlnzn Bismilde Eitim Tesis Alannn imara açlmas ve rüvet alnmas ile ilgili balatt bir soruturma bulunmakta mdr? Var ise bu soruturma ne aamadadr?

* Bismilin giriinde bulunan Tezekli 492 ada 21 numaral parseldeki 15 dönümlük arsann yaklak 15 milyon TL olan deeri yerine 2 milyon TLye satld doru mudur?

* Bu arazi satlrken belediye çalanlarnn 4 milyon TL rüvet ald doru mudur?

* Belediyeye ait arsay deerinin çok altnda satarak 4 milyon TL rüvet alan kiilerin belediye çalanlar C.A. ve Z.E. olduklar doru mudur? Doru ise bu kiiler hakknda balatlan bir soruturma bulunmakta mdr?

* Bakanlnzn, Bismil Belediyesinde gerçekletii iddia edilen bu yolsuzluk ve rüvetler ile ilgili balatt bir soruturma bulunmakta mdr?

* Bu iddialar ile ilgili eski Bismil kayyumu Kerem Süleyman Yüksel ile ilgili balatlan bir soruturma bulunmakta mdr?

Ana Sayfaya Git