Bismil Belediyesi’nde rüşvet!

Bismil Belediyesi eski kayyımı Kerem Süleyman Yüksel'in, bir kişiden ruhsat karşılığında 1 milyon 500 bin TL rüşvet aldığı iddia edildi.

Bismil Belediyesi’nde rüşvet!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, Bismil Belediyesi Eşbaşkanları Orhan Ayaz ve Gülşen Özer’in görevden alınmasıyla yerine kayyım olarak atanan eski İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel'in, belediyede yolsuzluk yaptığı ve rüşvet aldığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

RÜŞVET VE YOLSUZLUKLAR

Dağ, eski kayyım Yüksel’in yolsuzluk ve rüşvetlerle belediyeyi yüksek meblağda zarara uğrattığını belirterek, yolsuzlukları şöyle sıraladı: “Bismil'de tarımsal alan içinde olan ve tarla niteliği değiştirilerek eğitim tesis alanı olarak arsaya dönüştürülen Tezekli 107 ada 9-10-11-12 numaralı parseller ile 131 ada 21-22-23-24 ve bitişik parsellerde 50 adet lüks villa yapımı için müteahhit A.A.'ya ruhsat verilmiştir. Arsanın plan notları ve niteliğine aykırı olarak villa yapımı için ruhsat verilmesi açık bir şekilde yasaların çiğnenmesi anlamına gelmektedir. Ayrıca Belediye çalışanlarının müteahhit A.A.'dan bu ruhsat karşılığında 1,5 milyon TL rüşvet aldıkları iddia edilmektedir.

PETROL SAHİPLERİNE ARAZİ

Bismil’in girişinde bulunan Aykal petrol istasyonuna bitişik Tezekli 492 ada 21 numaralı parseldeki 15 dönümlük arsanın değerinin çok altında bitişikteki petrol sahiplerine satıldığı iddia edilmektedir. Normalde piyasa değeri 15 milyon TL olan belediyeye ait bu arsa 2 milyon TL ye satılmıştır. Bu satışı ise Milli Emlak Müdürü iken kayyum tarafından Bismil Belediyesi’nde görevlendirilen C.A. ile daha önce belediyede Çevre Mühendisi olan şimdi ise Özel Kalem Müdürlüğünde görev yapan Z.E.’nin organize ettiği ve bu satış için 4 milyon TL rüşvet aldıkları iddia edilmektedir. Yapılan bu usulsüz satış ile belediye 13 milyon TL zarara uğratılmıştır.”

Söz konusu iddialarla ilgili kayyım Yüksel hakkında soruşturma başlatmadığını, Tekirdağ ili Malkara İlçe Kaymakamlığı’na atamasının yapıldığını söyleyen Dağ, iddiaların bir an önce araştırılmasını istedi. Dağ, iddialarla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şu soruları sordu:

"* Bismil Belediyesinin, Eğitim Tesis Alanı olan Tezekli 107 ada 9-10-11-12 numaralı parseller ile 131 ada 21-22-23-24 ve bitişik parsellere villa yapımı için ruhsat verdiği doğru mudur?

* Müteahhit A.A.’dan villa yapım ruhsatı karşılığında 1,5 milyon TL rüşvet alındığı doğru mudur?

* Eğitim Tesis Alanı olarak geçen arsaya plan notları ve niteliğine aykırı olarak villa yapımı için ruhsat veren, yasaları çiğneyerek rüşvet alan kişiler kimlerdir?

* Bakanlığınızın Bismil’de Eğitim Tesis Alanının imara açılması ve rüşvet alınması ile ilgili başlattığı bir soruşturma bulunmakta mıdır? Var ise bu soruşturma ne aşamadadır?

* Bismil’in girişinde bulunan Tezekli 492 ada 21 numaralı parseldeki 15 dönümlük arsanın yaklaşık 15 milyon TL olan değeri yerine 2 milyon TL’ye satıldığı doğru mudur?

* Bu arazi satılırken belediye çalışanlarının 4 milyon TL rüşvet aldığı doğru mudur?

* Belediyeye ait arsayı değerinin çok altında satarak 4 milyon TL rüşvet alan kişilerin belediye çalışanları C.A. ve Z.E. oldukları doğru mudur? Doğru ise bu kişiler hakkında başlatılan bir soruşturma bulunmakta mıdır?

* Bakanlığınızın, Bismil Belediyesinde gerçekleştiği iddia edilen bu yolsuzluk ve rüşvetler ile ilgili başlattığı bir soruşturma bulunmakta mıdır?

* Bu iddialar ile ilgili eski Bismil kayyumu Kerem Süleyman Yüksel ile ilgili başlatılan bir soruşturma bulunmakta mıdır?"

Kaynak: Diyarbakır Söz