'Biz doğru yoldayız adres de bellidir'

Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 574'üncü gününde sürüyor.

Haberler 30.03.2021 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 574üncü gününde sürüyor. 10 yl önce 13 yanda daa kaçrlan olu Muhammed için Hakkarinin Yüksekova ilçesinden gelerek oturma eylemi yapan anne Nadire çakan, Kürtçe, evladna kavuana kadar oturma eylemini sürdüreceini söyledi.

ANNELERN EYLEM

Olunun ilkokulda okurken kaçrldn dile getiren çakan, Evladm almadan gitmeyeceim. Olum gel, teslim ol. dedi. Kütahyadan gelerek kz Fadime için evlat nöbeti tutan Hatice Levent de kzn çok özlediini belirtti.

Kzn almadan gitmeyeceini ifade eden Levent, Bunlar ne istiyor yavrularmzdan? Yavrularmz niye kaçrdlar? Yavrularmz okuyup, dizimizin dibinde olacaklard. Bu vicdanszlar çocuklarmzdan ne istedi? Kzmn anne demesini özledim. Yeter bu çile bitsin Fadimem. Kaç, askerimize, polisimize teslim ol. diye konutu.

ADRES BELLDR

Evlatlarna kavumadan HDP binas önünde ayrlmayacaklarn anlatan Bekda, Olum HDP binasndan gitti. Benim çocuum tek deil, çou kii HDP binasndan gitti. Bu aileler yamur ve k demeden burada kald. Evlatlarmz için buradayz. Diyarbakr halkna sesleniyorum, çocuklarnza sahip çkn. Kamplara ve mitinglere göndermeyin. çocuklarnzla ilgilenin ve sahip çkn. çocuklar kandrmak kolaydr. Olum gel artk yeter. Annen hasta, ben perian oldum. Buradan HDPye de sesleniyorum, artk çocuklarmza bir çözüm bulun. HDP isterse evlatlarmz braktrabilir. Yeter artk bu nereye kadar gidecek. Evladn almadan kimse buradan ayrlmayacak. Biz doru yoldayz adres de bellidir. Hakkmz olan evlatlarmz versinler, herkes evine gider dedi

Ana Sayfaya Git