Bolca tövbe etmeliyiz!

Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’ dan üç aylar ve Regaip Kandili mesajı

Haberler 18.02.2021 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

13 ubat Cumartesi günü balayan Üç Aylar ve yarn idrak edilecek Regaip Kandili dolaysyla bir mesaj yaymlayan Diyarbakr l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, bolca tövbe ve istifarda bulunulmasn tavsiye etti.

Yaymlad mesajn banda üç aylarn ehemmiyetine vurgu yapan Karabayr, Yüce Rabbimizin rahmetini insanlara bol bol ihsan ettii zamanlar vardr. Üç Aylar diye nitelendirilen Recep, aban ve Ramazan aylar, manevi ve bereketi bol olan zaman dilimlerindendir. 18 ubat Perembeyi Cumaya balayan gece inallah Regaip Kandilini idrak edeceiz.dedi.

TÖVBE VE STFARDA BULUNMAK

Kandil gecelerinde yaplmas gerekenleri anlatan Karabayr, Günahlarmzn balanmas için Rabbimize yalvarp tövbe ve istifarda bulunmalyz. Aile efradmza, bu gecenin önemini anlatmalyz. Ana-baba ve akrabamzn kandillerini tebrik etmeli, hayr dualarn almal ve ahirete intikal etmi olanlarmz da rahmetle yd etmeliyiz. ifadelerini kulland.

Regaip Kandili gibi mübarek gecelerde Müslümanlarn krgnlklara ve dargnlklara son vermesi gerektiine dikkati çeken Karabayr, çevremizdeki fakir ve muhtaçlara yardm elimizi uzatmalyz. Bütün Müslümanlarn huzuru, birliimizin ve dirliimizin bekas için bolca dua etmeli, Kuran- Kerimi kendimize vird edinip her gün okumaya devam etmeliyiz. Haftada en az iki gün nafile oruç tutmaya gayret göstermeli, günlük olarak belirli zikir ve tesbihlerimiz olmaldr. Bu aylarda daha fazla yoksula yardm ve infakta bulunmal, ahlki konularda daha dikkatli olmalyz. ifadelerini kulland.

BOL BOL BADET YAPILMALI

Mesajnda dilek ve temennilere yer veren Karabayr, Bu vesile ile hepinizin Regib Kandilini bir kez daha tebrik ediyorum. Bu gecede Yüce Rabbimize açlan ellerin ve yakaran dillerin, bütün slm leminin birlik, dirlik ve beraberliine, insanln hidayetine, dünyada adalet, huzur ve barn teminine vesile olmasn, özellikle dünyay kasp kavuran virüs salgnndan genelde insanlk ailesini, özelde ise yaadklar yerlerdeki Müslümanlar bir an önce sahil-i selamete çkararak Muhammed Mustafann hürmetine salk, afiyet ve huzurlar vermesini Cenab- Haktan niyaz ediyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git