Görüş Bildir

Bolca tövbe etmeliyiz!

Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’ dan üç aylar ve Regaip Kandili mesajı

Bolca tövbe etmeliyiz!

13 Şubat Cumartesi günü başlayan Üç Aylar ve yarın idrak edilecek Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, bolca tövbe ve istiğfarda bulunulmasını tavsiye etti.

Yayımladığı mesajın başında üç ayların ehemmiyetine vurgu yapan Karabayır, "Yüce Rabbimizin rahmetini insanlara bol bol ihsan ettiği zamanlar vardır. Üç Aylar diye nitelendirilen Recep, Şaban ve Ramazan ayları, manevi ve bereketi bol olan zaman dilimlerindendir. 18 Şubat Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece inşallah Regaip Kandili'ni idrak edeceğiz."dedi.

TÖVBE VE İSTİĞFARDA BULUNMAK

Kandil gecelerinde yapılması gerekenleri anlatan Karabayır, "Günahlarımızın bağışlanması için Rabbimize yalvarıp tövbe ve istiğfarda bulunmalıyız. Aile efradımıza, bu gecenin önemini anlatmalıyız. Ana-baba ve akrabamızın kandillerini tebrik etmeli, hayır dualarını almalı ve ahirete intikal etmiş olanlarımızı da rahmetle yâd etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Regaip Kandili gibi mübarek gecelerde Müslümanların kırgınlıklara ve dargınlıklara son vermesi gerektiğine dikkati çeken Karabayır, "Çevremizdeki fakir ve muhtaçlara yardım elimizi uzatmalıyız. Bütün Müslümanların huzuru, birliğimizin ve dirliğimizin bekası için bolca dua etmeli, Kur’an-ı Kerim’i kendimize vird edinip her gün okumaya devam etmeliyiz. Haftada en az iki gün nafile oruç tutmaya gayret göstermeli, günlük olarak belirli zikir ve tesbihlerimiz olmalıdır. Bu aylarda daha fazla yoksula yardım ve infakta bulunmalı, ahlâki konularda daha dikkatli olmalıyız." ifadelerini kullandı.

BOL BOL İBADET YAPILMALI

Mesajında dilek ve temennilere yer veren Karabayır, "Bu vesile ile hepinizin Regâib Kandilini bir kez daha tebrik ediyorum. Bu gecede Yüce Rabbimize açılan ellerin ve yakaran dillerin, bütün İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine, dünyada adalet, huzur ve barışın teminine vesile olmasını, özellikle dünyayı kasıp kavuran virüs salgınından genelde insanlık ailesini, özelde ise yaşadıkları yerlerdeki Müslümanları bir an önce sahil-i selamete çıkararak Muhammed Mustafa'nın hürmetine sağlık, afiyet ve huzurlar vermesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi