Boylu davası "Nakil" reddi!

Diyarbakır’da çocuklarının gözü önünde katledilen Müzeyyen Boylu’nun davasının nakil talebine cevap verildi.

Haberler 14.12.2019 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Avukat Müzeyyen Boylu, Diyarbakrda 19 Mays 2019da boanma aamasnda olduu Mesut Iss tarafndan çocuklarnn gözü önünde 11 kurunla öldürüldü. Mesut Issnn arlatrlm ömür boyu hapis cezas istemiyle yargland dava Diyarbakr 7. Ar Ceza Mahkemesinde görülüyor. 4 Kasmda görülen davann 2inci durumasnda, sank avukat araclyla durumadan önce mahkemeye dilekçe vererek davann baka ile nakledilmesini istedii ortaya çkmt. Davann baka ile tanp tanmayacana ilikin karar Adalet Bakanlndan bekleniyordu. Beklenen karar mahkemeye ulat.

BAKANLIK NAKL TALEBN REDDETT

Adalet Bakanlndan Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna gönderilen cevap yarglamann yapld Diyarbakr 7. Ar Ceza Mahkemesine gönderildi. Adalet Bakanl Ceza leri Genel Müdürlüünün 03 Aralk 2019 tarihli yazsnda, davann baka ile naklinin istenmesini gerektiren sebeplerin bulunmad gerekçesi ile nakil talebini ret etti. Bu kararla birlikte dava Diyarbakrda görülmeye devam edecek. Davann 3üncü durumas 27 Ocak 2020 tarihine Diyarbakr 7. Ar Ceza Mahkemesinde görülecek.

ÖNCEK DURUMALARDA NE OLMUTU?

Sank Mesut Iss, davann birinci durumasnda psikolojik problemler yaadn iddia ederek, ifade vermemiti. kinci durumada ise sank Iss, Elaz Ruh ve Sinir Hastalklar Hastanesinde gözetim altnda olduu için durumaya katlmad. Mahkemede, sank avukat durumadan önce mahkemeye dilekçe vererek davann baka ile nakledilmesini istedii ortaya çkm, mahkemenin madur avukatlarnn bilgisi olmadan dilekçeyi ileme koymas tepkilere neden olmutu. Avukatlar, bu yöntemle dosyann cinayetin ilendii yer olan Diyarbakrdan kaçrlmak istendii belirtilmiti.

Ana Sayfaya Git