Bu af halka zulümdür!

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Yahya Öger, “Uyuşturucu satıcısının nesli ve toplumu ifsat ettiği ortada iken satıcıya af zulümdür” dedi.

Haberler 02.10.2018 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Öer, Söz Habere yapt açklamada, MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli tarafndan gündeme getirilen af teklifinin yarataca sorunlara ilikin tespitlerde bulundu.

UYUTURUCU SATICISINA AF ZULÜMDÜR

Af konusunun toplumda büyük bir infial yarattna dikkati çeken Öer, Gündeme baknca bir yandan 5 yl ceza indirimi resmi gazete yaynlamasna dair af müjdesi umutlar artarken bir yandan da uyuturucu suçuna af var mdr söylentileri gündemi igal etmektedir. Siyasiler tarafndan gündeme getirilen cezaevlerindeki baz tutuklu ve mahkumlarn salverilmesi konusunda çalmalarn toplumda daha büyük infiale yol açar ve onarlmaz yaralara sebebiyet verir inancn tayoruz. Hukuk, devlet tarafndan ortaya konmu toplumu düzenleme, huzuru ve adaleti güvence altna alma kurallar bütünüdür. Uyuturucu satcsnn nesli ve toplumu ifsat ettii ortada iken satcya af zulümdür. Uyuturucu satm dünyada olduu gibi Türkiyede de pek çok terör örgütüne finansal kaynak salamak üzere yaplmaktadr dedi.

TOPLUMU VE GELECE ATEE ATMAK OLACAKTIR

Öer, uyuturucunun terör örgütlerine finans salad olduunu kaydederek, öyle konutu:

Bir taraftan Türkiyenin terör örgütleri ile mücadelesi olumlu sonuçlara doru giderken örgütlerin finansal kayna uyuturucu satm, satcsnn af çalmas içine alnmas toplumdaki duyarl her bireyi ciddi manada rahatsz edecektir. Üzülerek söylemek zorundayz ki terör örgütleri ve mafya üyeleri bu çalmann kapsamnda dar salnmas toplumu ve gelecei atee atmak olacaktr. Türkiyede elimizdeki verilere göre uyuturucudan dolay hükümlü 36 bin 212,tutuklu 14 bin 174 toplamda 50 bin 386 kii vardr. Unutulmamaldr ki uyuturucu satma ayn zamanda toplumda dier suçlarn artnda da büyük bir etkendir. Cinayetlerin, hrszln, kapkaçn, cinsel taciz ve tecavüzlerin, kadna kar iddetin, trafik kazalarnn alkol ve uyuturucu kaynakl olduunu rakamlar dorulamaktadr. Basitçe bir örnekle, bugün Türkiyede 209 bin 868 hrszlktan hüküm giymi, 3 bin 146 tutuklanm toplamnda 33 bin 032 kii ki büyük bir çounluu uyuturucu bataklna saptndan suça bulamtr. Elbette ki siyasilerin toplumun slah ve bireylerin kazanm konusunda çalmalar takdire ayandr. Cezaevlerinin boaltlmas önemlidir. Tutuklu, hükümlüleri topluma tekrar kazanlmas konusunda alternatiflerin konuulmas, görüülmesi, sunulmas kaçnlmazdr. Ancak toplumda büyük sorun olan ve toplumu sadece imdi deil gelecekte de her noktada yaralayan uyuturucu ticaretinin önünü açabilecek admlarn atlmamas noktasnda daha da dikkatli olmas gerekmektedir.

YARALAR AçABLECE UNUTMAMALIDIR

Son olarak Cumhurbakan Erdoan ve siyasi partilere seslenen Öer, Uyuturucu satm devlete kar ilenen bir suç deildir. Kullancnn canna ve malna kastetmektir. Cinayet ve emek gaspdr. Satc deil, kullanc slah edilmelidir. Sayn Cumhurbakanmzdan, AK Parti hükümetinden ve dier siyasi partilerden istirhammz udur ki; uyuturucu satm noktasnda geleceinize göz diken bu insanlarn affedilmesi ya da salverilmesi noktasnda adm atlrken toplumda ciddi manada yaralar açabileceinin unutmamasdr. Yeil Yldz Bamllklarla Mücadele Dernei olarak daha önce de yaptmz Bir açklamada özellikle uyuturucu ticaretinde elde edilen haksz kazancn rehabilitasyon merkezlerinde kullanlmas, Uyuturucu bamls bireylerin topluma tekrar geri kazandrlmas, aile eitimlerinde kullanlsn önerimizi tekrarlyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git