Bu af halka zulümdür!

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Yahya Öger, “Uyuşturucu satıcısının nesli ve toplumu ifsat ettiği ortada iken satıcıya af zulümdür” dedi.

Bu af halka zulümdür!

Öğer, Söz Haber’e yaptığı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından gündeme getirilen af teklifinin yaratacağı sorunlara ilişkin tespitlerde bulundu.

“UYUŞTURUCU SATICISINA AF ZULÜMDÜR”

Af konusunun toplumda büyük bir infial yarattığına dikkati çeken Öğer, “Gündeme bakınca bir yandan 5 yıl ceza indirimi resmi gazete yayınlamasına dair af müjdesi umutları artarken bir yandan da uyuşturucu suçuna af var mıdır söylentileri gündemi işgal etmektedir. Siyasiler tarafından gündeme getirilen cezaevlerindeki bazı tutuklu ve mahkumların salıverilmesi konusunda çalışmaların toplumda daha büyük infiale yol açar ve onarılmaz yaralara sebebiyet verir inancını taşıyoruz. Hukuk, devlet tarafından ortaya konmuş toplumu düzenleme, huzuru ve adaleti güvence altına alma kurallar bütünüdür. Uyuşturucu satıcısının nesli ve toplumu ifsat ettiği ortada iken satıcıya af zulümdür. Uyuşturucu satımı dünyada olduğu gibi Türkiye'de de pek çok terör örgütüne finansal kaynak sağlamak üzere yapılmaktadır” dedi.

“TOPLUMU VE GELECEĞİ ATEŞE ATMAK OLACAKTIR”

Öğer, uyuşturucunun terör örgütlerine finans sağladığı olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

“Bir taraftan Türkiye'nin terör örgütleri ile mücadelesi olumlu sonuçlara doğru giderken örgütlerin finansal kaynağı uyuşturucu satımı, satıcısının af çalışması içine alınması toplumdaki duyarlı her bireyi ciddi manada rahatsız edecektir. Üzülerek söylemek zorundayız ki terör örgütleri ve mafya üyeleri bu çalışmanın kapsamında dışarı salınması toplumu ve geleceği ateşe atmak olacaktır. Türkiye'de elimizdeki verilere göre uyuşturucudan dolayı hükümlü 36 bin 212,tutuklu 14 bin 174 toplamda 50 bin 386 kişi vardır. Unutulmamalıdır ki uyuşturucu satma aynı zamanda toplumda diğer suçların artışında da büyük bir etkendir. Cinayetlerin, hırsızlığın, kapkaçın, cinsel taciz ve tecavüzlerin, kadına karşı şiddetin, trafik kazalarının alkol ve uyuşturucu kaynaklı olduğunu rakamlar doğrulamaktadır. Basitçe bir örnekle, bugün Türkiye'de 209 bin 868 hırsızlıktan hüküm giymiş, 3 bin 146 tutuklanmış toplamında 33 bin 032 kişi ki büyük bir çoğunluğu uyuşturucu bataklığına saptığından suça bulaşmıştır. Elbette ki siyasilerin toplumun ıslahı ve bireylerin kazanımı konusunda çalışmaları takdire şayandır. Cezaevlerinin boşaltılması önemlidir. Tutuklu, hükümlüleri topluma tekrar kazanılması konusunda alternatiflerin konuşulması, görüşülmesi, sunulması kaçınılmazdır. Ancak toplumda büyük sorun olan ve toplumu sadece şimdi değil gelecekte de her noktada yaralayan uyuşturucu ticaretinin önünü açabilecek adımların atılmaması noktasında daha da dikkatli olması gerekmektedir.”

“YARALAR AÇABİLECEĞİ UNUTMAMALIDIR”

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasi partilere seslenen Öğer, “Uyuşturucu satımı devlete karşı işlenen bir suç değildir. Kullanıcının canına ve malına kastetmektir. Cinayet ve emek gaspıdır. Satıcı değil, kullanıcı ıslah edilmelidir. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, AK Parti hükümetinden ve diğer siyasi partilerden istirhamımız şudur ki; uyuşturucu satımı noktasında geleceğinize göz diken bu insanların affedilmesi ya da salıverilmesi noktasında adım atılırken toplumda ciddi manada yaralar açabileceğinin unutmamasıdır. Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği olarak daha önce de yaptığımız Bir açıklamada özellikle uyuşturucu ticaretinde elde edilen haksız kazancın rehabilitasyon merkezlerinde kullanılması, Uyuşturucu bağımlısı bireylerin topluma tekrar geri kazandırılması, aile eğitimlerinde kullanılsın önerimizi tekrarlıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz