"Bu inanılmaz bir başarı"

AB tarafından finanse edilen ve Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen "Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim" projesi kapsamında Diyarbakır'da yaptırılan 6 okulda yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Haberler 21.09.2018 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AB destei ile Milli Eitim Bakanl naat ve Emlak Dairesi Bakanl tarafndan yürütülen Kriz Zamanlarnda Herkes çin Eitim I-II projesi kapsamnda Diyarbakr merkez Balar ilçesinde yaptrlan prefabrik eitim yaplar, eitim ve öretime açld. Açla Vali Yardmcs Dr. Ahmet Naci Helvac, Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan, AB Türkiye Delegasyonu Bakan Yardmcs Elçi Gabriel Munuera Vinals, öretmenler ve örenciler katld.

90 MLYON LRA HARCANDI

Diyarbakr Vali Yardmcs Ahmet Naci Helvac Valilik olarak Suriyeli örencilerin eitimine büyük önem verdiklerini belirtti.

Helvac, Diyarbakrda bu yl 461 bin örencinin eitim gördüünü, kentte örencilerin en iyi eitimi görmeleri adna Valilik ve kurumlarn özel bir çaba sarf ettiklerini kaydetti. Politik sorunlar nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan milyonlarca insann Türkiyede arlandn hatrlatan Vali Yardmcs Helvac, Bugün açlnda bulunduumuz 90 milyon lira harcanarak yaplan projelerde AB ile çalmaktan çok mutluyuz dedi. Türkiyenin mazlumlara sahip çkan bir gelenei temsil ettiini dile getiren Helvac, Bu dünyann deimez bir vicdanyz. Suriyeli çocuklarn, çocuklarmz gibi eitim imkanna kavumas noktasnda çaba sarfediyoruz. dedi.

OKULLAMA ORANI YÜZDE 63

Milli Eitim Bakanl, naat ve Emlak Dairesi Bakan Özcan Duman da Suriyedeki iç savatan en çok çocuklarn etkilendii söyledi.

Türkiyeye snan Suriyelilerden bir milyon 100 binini okul çandaki çocuklarn oluturduunu, bu çocuklarn eitim sistemine dahil edilmesi için Bakanlk olarak önemli çalmalar yürüttüklerini anlatan Duman, öyle konutu:

Suriyelilerin youn olarak yaad 19 ilde Eitim Alt Yapsn Güçlendirme ile Kriz Zamanlarnda Herkes çin Eitim projeleri kapsamnda 220 okul yapm öngörülüyor. Bu sayede 5 bin 200 derslik ve 160 bine yakn örenci kapasitesi oluturulacak. Türkiyedeki Suriyelilerin okullama oran yüzde 63.

-Neredeyse Brükselin nüfusuna eit

Avrupa Birlii Türkiye Delegasyonu Bakan Yardmcs Gabriel Munuera Vinals da Türkiyenin snmac Suriyelilere gösterdii ev sahipliini takdir ettiini söyledi.

Vinals, Türkiyenin Suriyeliler için büyük fedakarlk yaptn vurgulayarak, unlar aktard: Türkiyede kaytl snmac 3,5 milyondan fazladr. Bunun yaklak bir milyonu okul çandaki çocuklardan oluuyor. Bu say da neredeyse Brükselin nüfusuna eit. Milli Eitim Bakanl en hzl bir ekilde eitim ihtiyaçlarn giderme yönünde çalyor. Bu takdire ayandr. 600 binden fazla Suriyeli çocuk Türkiyede okula gidiyor. Bu inanlmaz bir baar.

Halk oyunlar ve örencilerin verdii konserin ardndan protokol, ilk ders zilini çald. Snflar gezerek örencilerle sohbet eden protokol üyeleri, örencilerin yanna oturarak hatra fotoraf çekti.

Ana Sayfaya Git