"Bu inanılmaz bir başarı"

AB tarafından finanse edilen ve Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından uygulanan Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim projesi kapsamında Diyarbakır'da yaptırılan 6 okulda yeni eğitim öğretim döneminin başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Haberler 21.09.2018 - 18:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Vali Yardmcs Ahmet Naci Helvac, Krklarda Anadolu Lisesindeki törende yapt konumada, Valilik olarak Suriyeli örencilerin eitimine büyük önem verdiklerini belirtti.

Türkiyenin mazlumlara sahip çkan bir gelenei temsil ettiini dile getiren Helvac, Bu dünyann deimez bir vicdanyz. Suriyeli çocuklarn, çocuklarmz gibi eitim imkanna kavumas noktasnda çaba sarfediyoruz. dedi.

Milli Eitim Bakanl, naat ve Emlak Dairesi Bakan Özcan Duman da Suriyedeki iç savatan en çok çocuklarn etkilendii söyledi.Türkiyeye snan Suriyelilerden bir milyon 100 binini okul çandaki çocuklarn oluturduunu, bu çocuklarn eitim sistemine dahil edilmesi için Bakanlk olarak önemli çalmalar yürüttüklerini anlatan Duman, öyle konutu:

Avrupa Birlii Türkiye Delegasyonu Bakan Yardmcs Gabriel Munuera Vinals da Türkiyenin snmac Suriyelilere gösterdii ev sahipliini takdir ettiini söyledi.

Vinals, 600 binden fazla Suriyeli çocuk Türkiyede okula gidiyor. Bu inanlmaz bir baar.DED.

Konumalarn ardndan protokol üyeleri, snflar gezerek örencilere hediye verdi.

Ana Sayfaya Git