Bu parkta herşey var

AK Partili Bağlar Belediyesi'nin kendi imkanlarıyla iki buçuk ay gibi kısa zamanda tamamladığı ve bölge halkında büyük sempatisi olan ünlü islam alimi ve bilim insanı Ahmedi Hani'nin ismini verdiği 25 bin metre kare büyüklüğündeki çok amaçlı park projesi, spor sahalarından yürüyüş alanları ve bisiklet parkuruna kadar bir çok özelliği ile çevredeki vatandaşların ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Haberler 17.01.2022 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn gün geçtikçe gelien yüzü olarak dikkat çeken Baclar bölgesinde son zamanlarda Balar Belediyesince ina edilen en kapsaml ve çok amaçl sosyal donat projelerinden olan Ahmedi Hani Park, spordan dinlenme alanlarna kadar bir çok özellii ile hem vatandalarn ihtiyacna cevap veriyor, hem ziyaret edenleri hayran brakyor.

Sentetik futbol sahas ve basketbol tesisinin yan sra yürüyü ve bisiklet parkurlar, dinlenme alanlar ile gençlere, çocuklara ve ailelere hitap ediyor.

BALAR DEM YAAMAYA DEVAM EDECEK

17.yüzylda yaam olan slam alimi ,ilim ve bilim insan Ahmedi Haninin adnn verildii çok amaçl parkn belediyenin imkanlaryla Balara kazandrlan en büyük park ve yeil alan projesi olduunu ifade eden Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu,Vatandalarmz huzur içerisinde hem dinleniyor, hem de salkl yaam için spor yapabiliyor. Son üç ylda Balarn oksijen ve dinlenme alanlarna çok ciddi katklar salayarak büyük bir deiime imza atan projeleri kazandrdk. Balar, hak ettii deiimi yaamaya devam edecek .dedi.

LM VE BLM NSANLARININ SMLER TABELALARDA

Ahmedi Haninin yan sra ünlü islam devlet adam Selahaddin Eyyubi, ark Bülbülü lakapl Diyarbakrl sanatç Celal Güzelses, islam bilgini ve bilim insan El Cezeri, Diyarbakrl air Ahmed Arif ile ilk Zazaca mevlidin yazar Ahmedi Hasinin ansna yaplan park ve sosyal donat projelerinin tabelalar asld.

Ana Sayfaya Git